Adi Popa, după victoria cu FCSB: Prin dăruire, disciplină și atitudine, am obținut trei puncte

București, 08 Februarie 2021

../Imagini-02-2021/FCSB-Academica-0-1

Academica a luat toate punctele puse în joc FCSB-ului, producând surpriza campionatului din Liga 1, urmare a unui joc bine organizat și bine gândit tactic, în partida din cadrul etapei a 22-a din Liga 1, disputată duminică pe Arena Națională. Prin cele trei schimbări de la pauză, lipsite de orice logică, jocul celor de la FCSB a fost unul mediocru, practic portarul echipei Academica nu a avut posibilitatea să se remarce, întrucât apărarea a fost la înălțime.

Singurul gol al partidei, a fost marcat de Mladen Jutric, după numai două minute după ce fusese introdus în teren de antrenorul Ilie Poenaru, în minutul 61, cu o splendidă reluare cu capul, în urma unui corner. Putem observa jocul de excepție al lui Adi Popa, care a fost desemnat și omul meciului, care l-a depășit de câte ori a avut ocazia pe Radunovic.

De la FCSB, Octavian Popescu a avut o evoluție ștearsă, la fel ca și Ovidiu Moruțan. Introdus după pauză, Vukusic a luat un cartonaș galben pentru simulare, în rest a evoluat în aceiași notă generală a echipei. Cheia victoriei echipei din comuna Clinceni, a fost determinarea cu care au evoluat jucătorii, știind că dacă fac o partidă bună, împotriva celei mai titrate echipe, pot prinde un contract mai bun, indiferent la ce echipă, la care se mai adaugă schimbările neinspirate făcute de adversar. După câte ne aducem aminte, Astra a pierdut punctele cu FCSB, tot pe seama schimbării fără nicio logică, a celui mai bun fundaș, Valerică Găman, făcute de un antrenor total neinspirat, Eugen Neagoe.

După acest rezultat, CFR Cluj poate deveni lider, dacă va învinge FC Botoșani, în partida de astăzi. CFR Cluj, o echipă bine organizată, care are trei titluri câștigate consecutiv, a demonstrat că pot învinge orice adversar din Liga 1, indiferent pe ce teren joacă. În etapa următoare, FCSB va evolua duminică la Sibiu, cu Hermannstadt și nu va avea o partidă deloc ușoară, ținând cont că sibienii sunt în mare sete de puncte și vin după un meci nul în deplasare cu UTA. Academica va avea un meci important pe propriul teren cu Universiatea Craiova, ce se va disputa tot duminică.

Declarația mijlocașului Adi Popa (Academica), după victoria cu FCSB

Mijlocașul echipei Academica, Adi Popa, fost component al FCSB, declarat omul meciului, a declarat la canalul TV Digi Sport, după victoria cu FCSB, următoarele: „Fiind numit omul meciului, înseamnă numai o răsplată a muncii pe care am depus-o, a muncii pe care o depun săptămânal la antrenament, a muncii întregii echipe, o echipă unită și foarte frumoasă. Mai înseamnă o răsplată a celor de acasă, care m-au susținut înainte de meci, a prietenilor mei care au venit la hotel și le mulțumesc pe această cale, a soției. Nu este o surpriză victoria cu FCSB, ne aflam pe locul 5 sau 6 cât eram, eram acolo sus. Am spus înainte de meci că venim să jucăm fotbal, ne-a ieșit, am luat trei puncte. FCSB era echipa favorită, echipa mai valoroasă, cu bugetul mai mare, dar mingea este rotundă, fotbalul este 11 contra 11 și prin dăruire, disciplină și atitudine, am reușit să luăm trei puncte. Sunt același jucător, la orice echipă aș evolua, dau 100% la momentul acela. Câteodată îmi ese, câteodată nu. Nu a fost un meci special, am obținut opt trofee la clubul acesta.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X