Anghel Iordănescu: La Echipa Națională, trebuie să primeze valoarea și rezultatul

București, 05 Mai 2020

../Imagini-04-2020/Anghel-Iordanescu.jpg

Luni, la împlinirea a 70 de ani, fostul selecționer al Echipei Naționale, Anghel Iordănescu, a intervenit telefonic la televiziunea Digi, în cadrul emisiunii Digi Sport Special, depănând amintirile frumoase petrecute alături de mulți jucători ai generației de aur, de meciul memorabil de la Sevilla, din 4 Mai 1986, în care a câștigat Cupa Campionilor Europeni, cu echipa Steaua, fiind secundul lui Emerich Jenei.

„Îmi amintesc și de promovarea tinerilor jucători la Echipa Națională, Răzvan Raț, Florin Bratu, au mai fost și alți băieți tineri. Îmi amintesc, dacă nu mă înșel, în Statele Unite, a mers cu noi la acel Campionat Mondial de excepție, câțiva jucători tineri, Lupescu, Gâlcă, Viorel Moldovan, Cornel Papură. Erau vreo 5-6 jucători, pe care-i luam pe lângă Echipa Națională, să se obișnuiască cu mentalitatea, cu performanța, să crească odată cu echipa și să asigurăm viitorul Echipei Naționale. La Echipa Națională, întotdeauna, trebuie să te uiți după obiectiv, după performanță. Trebuie să primeze valoarea, rezultatul”, a spus Anghel Iordănescu.

În continuare, Anghel Iordănescu a mai spus: „N-aș putea să neg faptul că sunt un antrenor împlinit. Mă bucur de ce-am realizat, de rezultatele de la Echipa Națională, rezultatele de la clubul Steaua, mă bucur de cariera de jucător. Este visul oricărui jucător să îmbrace tricoul Echipei Naționale, este visul oricărui antrenor, atunci când se apucă de această meserie, să ajungă cât mai sus, să ajungă la Echipa Națională. Este ceva de nedescris atunci când se cântă imnul, este ceva greu de explicat.”

„Sincer să fiu, pe 4 Mai în 1986, nici măcar nu visam, nici măcar nu concepeam, că voi juca acea finală. Foarte greu, dl. Jenei, m-a convins, foarte greu am acceptat și să zic așa, insistența lui Valentin Ceaușescu, de a intra în teren. Nu am acceptat să joc, până în ultimul moment. Aveam 37 de ani, mă lăsasem de doi ani de zile. Înaintea jocului, ca antrenor secund, aveam alte obligații. Am refuzat să execut penalty, trebuie să recunosc că îmi tremurau picioarele. Motivul a fost întemeiat, pentru că nu mi-aș fi dorit, în cazul în care ratam, jucătorii să mă judece și să spună că de fapt, eu le-am pierdut Cupa”, a spus în încheiere, Anghel Iordănescu.

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X