Atletico Madrid a reușit în optimile UCL, să elimine Liverpool, Campioana Europei, scor general 4-2

București, 12 Martie 2020

../Imagini-02-2020/Liverpool-Atletico-2-3.jpg

Miercuri, pe stadionul Anfield, din Liverpool, s-a disputat partida retur din cadrul optimilor Champions League, dintre Liverpool și Atletico Madrid, în prezența a peste 52 mii de spectatori, dintre care peste 3 mii, veniți de la Madrid, la capătul căreia, spaniolii au reușit să învingă cu scorul de 3-2, după 120 minute de joc și să se califice în sferturile de finală, cu scorul general de 4-2.

Antrenorul lui Atletico, Diego Simeone, a adoptat o tactică surprinzătoare, echipa sa a fost dominată total pe parcursul celor 90 de minute de joc, apărând-use eroic și cu mult calm, pentru ca în prelungiri să surprindă pe contraatac și să marcheze trei goluri. Dacă Jan Oblak, portarul de 27 ani, împreună cu Marcos Llorente, au fost eroii echipei Atletico, portarul lui Liverpool, Adrian, în vârstă de 33 ani, de origine spaniolă, a gafat la golul al doilea marcat de Marcos Llorente.

Pentru Liverpool, au marcat mijlocașul Georginio Wijnaldum, minutul 43 și atacantul Roberto Firmino, în minutul 94. Golurile echipei Atletico, au fost marcate de atacantul Marcos Llorente, introdus în teren în minutul 56, în locul lui Diego Costa, în minutele 97 și 105+1 și Alvaro Morata, 120+1.

Declarațiile celor doi antrenori, după returul partidei din optimile UCL

Managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, a declarat după meci, conform site-ului BBC Sport, următoarele: „Pentru că scorul de 2-1 nu a fost cool, am primit un gol, dar nu era o problemă mare. Al doilea gol însă, a fost o problemă mai mare. După cel de-al doilea gol, picioarele jucătorilor au fost un pic obosite. Tot ceea ce părea cu adevărat natural în primele 90 de minute, a devenit un pic rigid în prelungiri. Sunt complet mulțumit de performanță. Este atât de dificil să joci o partidă ca asta. Îmi dau seama că am ratat mult, mai ales când băieții au depus un astfel de efort, împotriva jucătorilor din clasa mondială de cealaltă parte, care s-au apărat pe două rânduri de patru. Știm că în ultimii doi ani, am avut câteva momente norocoase în Liga Campionilor, când am ajuns în două finale, dar astăzi totul a fost împotriva noastră în momentele decisive."

Antrenorul argentinian al echipei Atletico, Diego Simeone, a declarat după calificarea în sferturile Ligii Campionilor, conform site-ului spaniol AS, următoarele: „Sunt foarte fericit pentru echipă și club. Suntem din nou în primii opt din Europa, împotriva unui adversar extraordinar. Un rival foarte important cu un public care împinge de la spate. Llorente a revoluționat echipa. O bucurie imensă, pare simplă, dar nu este. Fotbalul încearcă să caute greșelile adversarului. Portarul Oblak este la fel de important ca Savic, ca Felipe, ca Félix ... Avem un portar care este cel mai bun din lume, ne rezolvă meciuri și de aceea ocupă locul pe care îl merită. Fanii își vor aminti mult timp acest meci.”

Autor, Alexandru Neață

 

 

Comentarii:

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X