București, 09 Iulie 2019

Dan Petrescu: În meciul cu Astana, rezultatul ar fi important pentru moralul nostru

../Imagini-006-2019/Dan-Petrescu-conferinta

Marți, pe stadionul Astana din Kazahstan, CFR Cluj va disputa manșa tur, din cadrul preliminariilor Champions League, începând cu orele 16:00, cu formația Astana, partidă ce va fi condusă de o brigadă de arbitri din Belgia, având la centru pe Lawrence Visser.

Stadionul Astana Arena din capitala Kazahstanului, Nur–Sultan, are o capacitate de 30 mii locuri, cu teren sintetic și acoperiș retractabil, este stadionul pe care joacă de obicei, echipa națională a Kazahstanului.

Luni, lotul echipei CFR Cluj, care a făcut deplasarea, a avut antrenamentul oficial, ocazie cu care, antrenorul Dan Petrescu, însoțit de portarul echipei Arlauskis, au susținut o scurtă conferință de presă.

Mai întâi, portarul Arlauskis a declarat în cadrul conferinței de presă, următoarele: „Nu putem să ne plângem, avem condiții foarte bune. A fost un drum chiar reușit și foarte bun. Suntem pregătiți de luptă și sper să ne adaptăm la terenul sintetic. Ne așteptăm ca adversarul să fie pe măsură și sperăm să fim noi mai buni. Calificarea se joacă din două meciuri, deci important este să ne calificăm. Vom vedea mâine, dacă pentru Astana este un avantaj, întrucât se află în etapa a 19-a din campionatul lor, fotbalul se joacă pe teren și sperăm ca noi să fim mai buni.”

Întrebat de jurnaliștii prezenți, dacă adversarul va surprinde pe CFR, antrenorul Dan Petrescu a spus: „Nu cred. În primul rând pentru mine, favoriți sunt ei, pentru lotul pe care-l au, pentru experiența din ultimii 4 ani, din grupele europene, ceea ce noi nu avem deloc. Faptul că joacă pe teren sintetic și faptul că sunt în plin campionat, sunt argumente pro, pentru ei. Noi venim după o înfrângere, suntem deabia la început. Avem ceva probleme de lot, dar în fotbal, cum a zis și Arla, nu câștigă totdeauna echipa favorită. Cred că exemplul cel mai bun, este la meciul cu Viitorul, unde normal CFR era favorită, dar Viitorul a câștigat.”

„Eu am o idee ce vor juca, i-am urmărit foarte mult. Pe parcursul meciului se pot schimba multe și vom vedea ce trebuie să facem, dar nu cred că tactica este importantă, ci felul de abordare a meciului, cum vom reuși să intrăm în meci. Am văzut foarte multe meciuri în Europa, când adversarii care au venit aici, s-au trezit prea târziu, gen Rennes, Maccabi Tel-Aviv. Noi trebuie să ne trezim înainte de meci și să fim siguri că intrăm în meci repede, altfel, o să ne plângrm după meci. Scuze nu pot fi găsite, rezultatul rămâne și de aceea, trebuie să jucăm ca în curtea școlii, pentru că, atunci când eram mici jucam pe sintetic sau pe ciment și să ne adaptăm repede. Rezultatul ar fi important pentru moralul nostru, pentru că venim după o înfrângere, primul meci oficial l-am pierdut și ar fi important un rezultat pozitiv, asta înseamnă un egal sau o victorie”, a spus în încheiere Dan Petrescu. 

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

 

Comentarii:

 

 

P

P

 

../Imagini-005-2019/Mirel-Radoi-EURO-2019

 

Citește și: Conferința de presă a lui Mirel Rădoi, înaintea meciului cu Anglia, de la Campionatul European U21

Cu o zi înaintea meciului cu Anglia, ce va avea loc vineri, de la orele 19:30, de la EURO U21, din cadrul grupei C, selecționerul României U21, Mirel Rădoi...

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X