Emilian Hulubei: După ieșirea din starea de urgență, vom avea o ședință a Comitetului Executiv al FRF

București, 10 Mai 2020

../Imagini-04-2020/emilian-hulubei.jpg

Cu mai puțin de o săptămână, înaintea ridicării stării de urgență din România și drept consecință, începerea pregătirilor pentru reluarea activității fotbalistice, președintele sindicatului jucătorilor de fotbal (AFAN), Emilian Hulubei, a fost sâmbătă în direct la televiziunea Digi, prin intermediul Skype.

Din perspectiva fotbalistului, Emilian Hulubei a fost întrebat ce se va întâmpla după 15 mai, răspunzând următoarele: „Din păcate, există un protocol aprobat și în România, fiind într-adevăr luat din Germania, dar oamenii când l-au aprobat, nu s-au gândit că infrastructura din România nu se compară cu cea din Germania și atunci, avem o problemă în aplicarea lui. În acest moment, sunt cam 5-6 cluburi, care pot respecta în mare parte și nu integral, măsurile recomandate de cei de la minister. În protocol spune că, înaintea reluării antrenamentelor, sportivii și fiecare persoană absolut necesară pregătirii sportive, va sta obligatoriu o perioadă de 14 zile în izolare la domiciliu, împreună cu toate persoanele care locuiesc la acel domiciliu. Mi se pare imposibil de aplicat, astfel că, dacă am soția angajată, să nu o mai las să meargă la servici! Două săptămâni, asta ar însemna să-și piardă serviciul.”

„Noi am făcut o serie de amendamente la acest protocol. Cei de la FRF, au avut o întâlnire cu cei de la minister, pentru a relaxa un pic acest protocol și pentru a da posibilitatea ca să se înceapă activitatea de antrenamente. Atât noi cât și FRF și LPF, am trimis o serie de amendamente la acest protocol. Săptămâna viitoare, se va ține cont de ele și se va modifica acest protocol, astfel ca, atât Liga 1 cât și Liga a 2-a, să aibă posibilitatea să-și reia pregătirile. Vineri a avut loc o ședință a FRF cu reprezentanții Ligii a 3-a, iar varianta convenită este înghețarea campionatului, cu excepția seriilor unde se vor disputa meciuri de baraj. Vedem mai departe, dacă se va relaxa acest protocol. Poate se va lua în considerare posibilitatea de a se continua și cu Liga a 3-a. La Liga a 2-a, a fost propus un sistem de playoff și playout. La acest moment, nu se știe cum exact, dacă se înjumătățesc punctele sau nu”, a mai adăugat Emilian Hulubei.

În continuare, Emilian Hulubei a mai adăugat: „În orice situație, vor fi litigii și totul se va decide la TAS. Există riscuri foarte mari. Deja au apărut nemulțumiri, în cazul echipei Progreul Spartac, care a spus că va merge până la capăt, în cazul în care se va decide înghețarea campionatului, iar Progresul Spartac să dea baraj cu Slatina, în acest moment fiind la egalitate de puncte, locurile 1 și 2.”

„În acest moment, avem un grup de echipe care și-au testat jucătorii și au început pregătirea, un grup de echipe care probabil de săptămâna viitoare, vor chema jucătorii să-i testeze. La Liga 1, nu vor fi probleme cu prețul testărilor la început, dar nu știu dacă există posibilitatea financiară să testeze jucătorii la fiecare 48 de ore înainte de începerea unui meci. Cred că FRF și LPF, pot veni cu un ajutor financiar, pentru că se vor primi fonduri pentru a ajuta echipele. Probabil, imediat după ieșirea din starea de urgență, vom avea o ședință a Comitetului Executiv al FRF, unde se vor lua decizii importante, pentru a se stabil și reglementa reluarea activității fotbalistice”, a spus în încheiere Emilian Hulubei.

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X