Jucătorii lui Watford, în plină epidemie de coronavirus, au primit programe de pregătire fizică

București, 25 Martie 2020

../Imagini-03-2020/Kiko-Femenia.jpg

Echipa din Premier League, Watford, aflată în clasament la întreruperea competiției, datorată epidemiei de coronavirus, pe locul 17, cu 27 puncte din 29 jocuri, poziție deloc liniștitoare, în privința evitării retrogradării. Cu toate acestea, tehnicianul echipei Nigel Pearson și preparatorul fizic, Victor Cervera, au transmis jucătorilor programe individuale de pregătire pentru acasă, urmărite în cele mai mici detalii.

Echipa Watford, antrenată de Nigel Pearson a primit un „program de bază” pe care să-l urmeze săptămâna trecută, fiind pus în aplicare și urmărit de preparatorul fizic Victor Cervera, conform site-ului oficial al clubului londonez. Jucătorii din prima echipă au primit programe detaliate pentru pregătirea de acasă și au intensificat nivelurile de intensitate în această săptămână, în timp ce continuă să se adapteze vieții departe de terenul de antrenament.

Legat de pregătirea de acasă din săptămâna trecută, preparatorul fizic, Victor Cervera, a declarat: „Programul s-a schimbat puțin. Jucătorii au avut câteva sesiuni în timpul zilei: o parte pentru mușchi din punct de vedere al forței și alta pentru sistemul cardiovascular. Pregătirile se fac pe bicicletă, pe banda de alergare, sau unii au făcut-o în parc, care nu au dotările acasă. Pregătirea se concentrează pe elementele de bază, construiesc capacitatea aerobă, construiesc capacitatea de a lucra în volum și apoi lucrează pe anumite zone. Este un moment bun pentru a construi părți de antrenament pe care nu le puteau lucra în timpul sezonului. Jucătorii muncesc foarte mult și finalizează toate ședințele pe care le-am prescris, iar unii dintre ei mă contactează pentru a cere mai mult. Uneori trebuie să-i opresc și să spun pentru astăzi este suficient, deoarece este important să rămână apți fiziologic, altfel pot întrerupe ședințele pe care le-am planificat. Le trimit mesaje zilnic și putem face următorul ciclu, un pic mai greu dacă este necesar."

„Vrem să controlăm exact ceea ce fac. Am trimis benzi de ritm cardiac la ei acasă și datele le vom folosi date pentru jurnalul nostru intern. Atunci când lucrează, trebuie să poarte banda de ritm cardiac și apoi ne putem asigura că funcționează corect și încărcă sesiunea în aplicație. Putem verifica dacă temporizările sunt corecte, minutele pe care le-au trecut în fiecare zonă, puterea lor medie, se calculează caloriile pe care le ard și, de asemenea, înregistrăm percepția, cât de greu lucrează, de la o scară de la unu la zece. Știm exact ce fac și sunt în contact cu ei zilnic, pentru a putea înțelege orice dificultăți pe care le au. Eu rămân cu ei în fiecare zi”, a spus în încheiere Victor Cervera.

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X