../Imagini-01-2021/Paulo-Dybala

Juventus învinge în deplasare Milan, scor 3-1 și campionatul din Serie A se relansează

București, 07 Ianuarie 2021

Derby-ul etapei intermediare cu numărul 16, disputat miercuri pe stadionul Giuseppe Meazza, dintre Milan și Juventus, a fost câștigat de campionii en-titre, scor 3-1, producând-ui echipei Milan prima înfrângere. Partida a început cu numeroase acțiuni de atac la poarta lui Szczesny, reduta torinezilor a rezistat, iar după primul sfert de oră, aceștia au echilibrat jocul și au început să preia inițiativa.

Pentru Milan, a înscris Davide Calabria, minutul 41, iar golurile echipei Juventus, au fost marcate de Federico Chiesa, minutele 18 și 62, din pasele excelente primite de la Paulo Dybala, iar Weston McKennie avea să stabilească scorul final, în minutul 76.

Cristiano Ronaldo, nu a prins o zi prea bună, nereușind să marcheze de data aceasta, dar rămâne în topul marcatorilor și după această etapă cu 14 reușite, fiind urmat de Romelu Lukaku (Inter) cu 12 reușite.

După acest rezultat, Milan rămâne lider cu 37 puncte, fiind urmată de Inter cu 36 puncte și de grupul de două echipe, Juventus și Roma, cu câte 33 puncte, despărțite de golaveraj. În etapa următoare, de la sfârșitul acestei săptămâni, Milan și Juventus vor juca acasă cu Torino, respectiv Sassuolo, iar Inter va juca în deplasare cu Roma.

Declarația antrenorului Andrea Pirlo (Juventus), după victoria cu Milan:

Tehnicianul lui Juventus, Andrea Pirlo, a declarat după victoria din derby-ul cu Milan, conform site-ului oficial al clubului torinez, următoarele: „A fost un joc cheie pentru noi și ne-am concentrat asupra a ceea ce trebuie să facem, indiferent de celelalte rezultate. Era important să ai spiritul unei echipe care vrea să dicteze jocul și care poate veni pe acest stadion să învingă liderul ligii. Chiesa? Acesta este rolul lui. L-am desemnat pentru a-l duce în situații individuale în ultima treime și face asta cu brio. Am produs o performanță bună. Rabiot era proaspăt și voia să joace, iar când este în formă, poate face orice. Nici măcar el nu știe cât de mult potențial are.”

„În ceea ce privește golul lor, a fost un fault asupra lui Rabiot și jocul ar fi trebuit oprit, dar am făcut și unele greșeli ca echipă. Poziționarea noastră nu a fost bună și am reacționat cam încet. În ceea ce privește alegerile mele, sunt suficient de norocos să pot alege o formulă de echipă, joc după joc pe baza a ceea ce încercăm să realizăm și a modului în care joacă adversarul. Aveam nevoie de Dybala pentru a-și recăpăta capacitatea fizică și face exact asta, dar încă așteptăm să se întoarcă la 100%", a spus în încheiere Pirlo.

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X