Juventus pierde meciul cu Porto, din optimile UCL, dar calificarea se va juca la Torino

București, 18 februarie 2021

../Imagini-02-2021/Porto-Juventus-2-1

După starturile dezastruoase ale fiecărei reprize, în care Juventus a primit câte un gol, putem spune că cei din conducerea tehnică a echipei n-au pregătit partida pentru un meci din deplasare, dpv psihologic și de o asemenea importanță. Totuși golul lui Federico Chiesa, înscris în minutul 82, aduce o rază de speranță în privința calificării în sferturile de finală ale competiției. Partida dintre Porto și Juventus, disputată miercuri pe Estádio do Dragão, din Porto, s-a încheiat cu scorul de 2-1.

Golul marcat în primul minut de joc al partidei de Mehdi Taremi, a fost în urma unei grave și duble greșeli a portarului Szczesny și a mijlocașului Betancur, la o fază care trebuia judecată altfel și practic Juventus a început meciul de la scorul de 0-1. A venit apoi, celălalt start de repriză, când iar a prins nepregătită apărarea italiană, atunci când din centrarea din apropiere a lui Manafa, Moussa Marega a marcat pentru 2-0, cu un șut plasat din 8 metri.

Golul înscris de Chiesa, în minutul 82, a venit totuși cam târziu pentru a reuși egalarea, cu toate că, Cristiano a căzut mult prea ușor în careul lui Porto, iar arbitrul de centru a judecat bine faza, neacordând penalti și în același timp, nici arbitrajul video nu a intervenit. În clasamentul golgheterilor Champions League, Cristiano Ronaldo are 4 reușite, în vreme ce în top, conduce cu 8 goluri, atacantul lui Dortmund, Erling Haaland.

Statistica meciului, ne indică faptul că Juventus, a avut o posesie de 60/40, iar la numărul ocaziilor de gol, raportul este favorabil tot de partea italienilor, 13/8. Returul acestei dublle manșe va fi pe data de 9 martie, la Torino, atunci când pentru calificare, echipei Juventus îi trebuie victorie și fără să primească gol, astfel că și un rezultat de 1-0, ar fi cel mai la îndemână.

Declarația antrenorului Andrea Pirlo (Juventus), după ețecul cu Valencia

Antrenorul echipei Juventus, Andrea Pirlo, a declarat după eșecul cu Porto, conform site-ului oficial al clubului italian, următoarele: „Abordarea noastră s-a schimbat după un minut, pentru că atunci când ei un gol de genul ăsta atât de devreme, îți pierzi încrederea. Porto a reușit să-și facă jocul pe care și-l doreau, închizând spațiile. Din nefericire, nu am reușit să revenim și să obținem un rezultat de egalitate, înaintea manșei a doua, după golul lui Chiesa. Nu ar fi trebuit să jucăm așa și este păcat. Am fi putut face mai bine. Ne pregătisem pentru un alt meci.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X