Liderul campionatului, CFR Cluj a terminat egal cu Gaz Metan, rezultat ce avantajează FCSB

București, 09 Februarie 2020

../Imagini-01-2020/Ciprian-Deac

Sâmbătă la Mediaș, echipa locală Gaz Metan, a terminat nedecis, scor 0-0, cu liderul campionatului CFR Cluj, într-o partidă ce a contat pentru etapa a 24-a. Rezultatul convine cel mai mult echipei de pe locul 2, FCSB, care în cazul unei victorii, în partida cu Academica Clinceni, ar face ca diferența dintre locurile 1 și 2, să fie de numai 3 puncte.

Jucătorii echipei CFR Cluj s-au chinuit să desfacă apărarea echipei antrenate de Edy Iordănescu, în care a folosit nu mai puțin de trei fundași cantrali pentru acest joc și trebuie să-i dea de gândit lui Dan Petrescu, în perspectiva jocului cu Sevilla, de peste 11 zile, din cadrul 16-zecimilor Europa League.

Ocaziile cele mai clare de gol în partida de la Mediaș, au fost în prima repriză, mai întâi cea a lui Omrani, care a trimis slab pe poartă în minutul 20, din poziție excelentă, apoi a venit ocazia gazdelor, peste numai 7 minute, prin Chamed, care a trimis puternic din afara careului, iar portarul Sandomierski și-a salvat echipa. În ultimul minut al primei reprize, CFR a beneficiat de cea mai mare ocazie de gol, prin Rondon, însă portarul Pleșca a avut o intervenție de apreciat.

Jucătorii lui CFR Cluj, au reclamat un penalty în minutul 23, la faultul din careu asupra lui Costache, însă arbitrul Andrei Chivulete a apreciat eronat faza, speriind-use probabil de posibilitatea că CFR ar fi putut deschide scorul!

Este de notat la CFR Cluj, apariția în formație pentru ultimele 10 minute, a golgheterului campionatului din ediția trecută, George Țucudean, revenit după o absență de peste o jumătate de an. Trebuie remarcat aportul lui Petrila, care a fost ceva mai eficient decât Valentin Costache.

Declarația tehnicianului echipei CFR Cluj, după egalul cu Gaz Metan

Dan Petrescu, tehnicianul echipei CFR Cluj, a declarat după egalul obținut la Mediaș, la televiziunea Digi, următoarele: „Am încercat să marcăm, am jucat cu două vârfuri, (după introducerea lui Rondon). Ei s-au apărat practic tot meciul, au închis jocul, au avut și noroc. Am avut un penalty clar ca lumina zilei, care ar fi schimbat soarta meciului și clar că acest lucru nu este normal. Gaz Metan cred că are vreo 10 penalty-uri primite. Noi n-am mai primit penalty-uri și nu o să mai primim, că dacă dă penalty-uri la CFR, toată lumea zice că Dan Petrescu primește penalty-uri. Este păcat, pentru că un meci ca acesta greu, se poate câștiga cu o fază fixă. Am avut și ocazii cu Rondon și cu Omrani, care nu a fost inspirat în fața porții. Terenul era foarte înghețat, sărea mingea peste tot. Chiar sunt mulțumit de atitudinea băieților.

Autor, Alexandru Neață

 

 

Comentarii:

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X