Marius Lăcătuș: Eram o echipă formată din jucători care, nu prea se temeau de adversar

București, 08 Mai 2020

../Imagini-04-2020/Marius-Lacatus.jpg

La împlinirea a 34 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni, a echipei Steaua, după partida memorabilă de la Sevilla, din 1986 cu Barcelona, fostul atacant al echipei Steaua și component de bază al echipei, Marius Lăcătuș, a fost intervievat joi de jurnaliștii de la canalul de televiziune Digi Sport, amintind-uși cu drag de acele clipe unice.

„Câștigarea Cupei Campionilor Europeni, este practic a doua zi de naștere a fiecăruia dintre noi, moment pe care trebuie să-l sărbătorim. Chiar dacă nu reușim în fiecare an, important este că ne întâlnim și ne aducem cu drag aminte de acele momente pe care le-am trăit la Sevilla. Noi eram o echipă formată din jucători care, nu prea se temea de adversar. În momentul când am ajuns în finală, chiar ne gândeam că, practic foarte mult de pierdut nu aveam, fiindcă nimeni nu se gândea că Steaua va ajunge în finală, în afară de Dl. Valentin. Faptul că jucam la Sevilla, faptul că jucam în fața a 50-60 mii de suporteri spanioli, nu ne-a afectat cu absolut nimic. De aceea, cred că am și rezistat pe parcursul celor 120 de minute, de presiuni puse atât de jucătorii Barcei cât și de suporteri”, a declarat Marius Lăcătuș.

În continuare, Marius Lăcătuș a mai spus: „S-a ajuns la loviturile de la 11 metri și nu mai ne gândeam că am putea pierde la un moment dat Cupa Campionilor. De multe ori când tragi tare un penalti, fără să te uiți foarte mult la portar, în mod cert ai emoții. Totuși era o finală de Cupa Campionilor și ne gândeam că noi pe viitor vom mai putea ajunge încă odată într-o finală și vom mai avea încă odată oportunitatea să câștigăm finala.”

„În ceea ce privește modul în care am sărbătorit, chiar am dat dovadă că eram o echipă care nu eram obișnuită cu trofeele, mai ales cele internaționale. Practic, ne-am dat seama de ceea ce am realizat, în momentul când am ajuns acasă și întotdeauna sărbătoarea acasă, alături de cei dragi, care te iubesc, este mult mai frumoasă decât cea pe care o faci în străinătate”, a mai spus Marius Lăcătuș.

Fostul atacant Marius Lăcătuș a mai spus: „Helmut Duckadam, era un portar care apăra foarte bine loviturile de la 11 metri și cred că foarte rar se întâmpla, ca vreunul dintre noi să ajungă în situația să-i marcheze cinci goluri din cinci lovituri executate. Era aproape imposibil să reușești acest lucru, indiferent cum se numea, că era Boloni, că era Majaru, eu sau Balint. Aproape niciunul dintre noi, nu reușea să câștige un pariu cu Helmut.”

„N-am plecat nici un moment de lângă Steaua, chiar dacă în anumite momente sau în această perioadă, nu am fost foarte des la jocurile echipei sau nu am participat la antrenamente, să spun eu așa, activ, gândul meu a fost întotdeauna la echipa de fotbal și la tot ce înseamnă clubul Steaua. Niciodată nu mă voi dezice de ceea ce înseamnă clubul Steaua. Clubul unde m-am realizat și ca sportiv și ca om este clubul Steaua și întotdeauna îi voi fi alături”, a mai declarat Lăcătuș.

Întrebat cine ar mai putea să joace pe noul stadion Steaua, Marius Lăcătuș a spus: „Nu cred că ar putea juca și alte echipe de club, pentru că nu văd de ce ar trebui să vină să joace aici alte echipe de club. Stadionul cred că se va numi Steaua, cu toate că ar fi și alte posibilități și este al steliștilor. În mod cert, acolo ar putea să joace Steaua și Echipa Națională, care este a noastră, a tuturor. Dacă cineva dorește să joace pe stadioane făcute din bani publici, mai sunt două posibilități, noi acum, în Giulești, mai este Arcul de Triumf. La fel și pe Arena Națională, unde anumite echipe și-au dorit enorm să joace acolo și au posibilitatea în continuare să joace pe acel teren și să lase stadionul Steaua, steliștilor!”

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X