Măsuri concrete luate de Comitetul de Urgență al FRF: Actuala ediție a Ligii a 3-a, nu se va mai relua

București, 11 Mai 2020

../Imagini-04-2020/Minge-la-centru.jpg

În urma hotărârii Comitetului de Urgență al FRF din 11 mai 2020, campionatul Ligii 3 nu va mai fi reluat, deși mai erau de disputat 14 etape din actualul sezon 2019-2020.

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial al FRF, se menționează: „Având în vedere recomandările făcute în vederea reluării antrenamentelor sportive, ținând cont de faptul că majoritatea cluburilor nu dețin resursele materiale, umane și financiare pentru a îndeplini condițiile menționate în Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății și considerând că meritul sportiv trebuie să primeze, Comitetul de Urgență FRF a validat propunerea Departamentului Competiții FRF, avizată de Administrația FRF în urma consultărilor avute cu membrii afiliați.

Astfel, în urma măsurilor luate de FRF, nicio echipă nu va retrograda în Liga a 4-a, iar pentru sezonul următor, vom avea tot 5 serii de Liga a 3-a, cu câte 18 echipe. Vor promova în Liga a 2-a, echipele clasate pe prima poziție în fiecare serie sau învingătoarele unui baraj în dublă manșă, între locul 1 și locul 2 din fiecare serie, dacă diferența între primele două clasate este egală sau mai mică de 3 puncte.

Îndeplinesc condițiile de promovare directă în Liga a 2-a, echipele Aerostar Bacău (seria 1) și U Craiova 1948 (seria a 4-a). Echipele din seria a 2-a, Unirea Slobozia și Moștiștea Ulmu dispută joc de baraj (dublă manșă). La fel, pentru seria a 3-a și seria a 5-a, echipele Progresul Spartac și CSM Slatina, respectiv, Comuna Recea și Minaur Baia Mare, vor disputa jocuri de baraj.

Din Liga 4 în Liga 3 vor promova 14 echipe, câștigătoarele mini-grupe de baraj în trei între reprezentantele județelor. Fiecare echipă va disputa un singur joc împotriva fiecăreia dintre celelalte două echipe din mini-grupă. Data limită pentru comunicarea către FRF a reprezentantei fiecărui județ în partea Municipiului București la barajul de promovare în Liga 3 va fi stabilită și comunicată în timp util, se mai menționează în comunicatul FRF.

Tragerea la sorți pentru stabilirea mini-grupelor aferente barajului pentru promovarea în Liga 3 va fi efectuată la o dată ulterioară cu mențiunea că se păstrează împărțirea pe zone geografice deja comunicată de FRF, pentru organizarea barajului anterior menționat. Datele de disputare a jocurilor de baraj pentru promovarea din Liga 3 în Liga 2 vor fi de asemenea anunțate ulterior. Federația Română de Fotbal monitorizează în continuare situația privind pandemia COVID-19 și va programa partidele în funcție de situația la nivel național, se mai menționează pe site-ul FRF.

Așadar, Liga 3 sezonul 2020/2021, va fi astfel configurată în 5 serii de câte 18 echipe, prin completarea cu 3 formații retrogradate din Liga 2 (două formații s-au retras deja pe parcursul sezonului din această competiție).

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X