Mesajul lui Jürgen Klopp către fanii lui Liverpool, după suspendarea meciurilor din Premier League

București, 14 Martie 2020

../Imagini-02-2020/Jurgen-Klopp.jpg

După decizia Premier League de a amâna toată activitatea fotbalistică până cel mai devreme pe 3 aprilie, datorită răspândirii Covid-19, antrenorul echipei Liverpool, Jürgen Klopp, a fost rugat de fanii echipei să le spună ceva în legătură cu echipa și ce se va întâmpla.

Conform site-ului oficial al clubului Liverpool, Jürgen Klopp a declarat sâmbătă, următoarele: „Nu cred că acesta este un moment în care gândurile unui manager de fotbal ar trebui să fie importante, dar am înțeles pentru suporterii noștri că vor să audă ceva despre echipă și despre ce va fi în continuare. În primul rând, trebuie să facem tot ce putem pentru a ne proteja unii pe alții. În societate mă refer. Acesta ar trebui să fie cazul tot timpul vieții, dar în acest moment cred că contează mai mult ca niciodată. Am spus înainte că fotbalul pare întotdeauna cel mai important dintre cele mai puțin importante lucruri. Astăzi, meciurile de fotbal și fotbalul în general, nu sunt deloc importante.”

În continuare managerul Jürgen Klopp, a mai spus: „Desigur, nu vrem să jucăm în fața unui stadion gol și nu dorim să fie suspendate jocuri sau competiții, dar dacă facem acest lucru pentru a ajuta ca o persoană să rămână sănătoasă, doar una, o facem fără probleme. Dacă este o alegere între fotbal și binele societății mai largi, alegem binele societății. Decizia și anunțul de astăzi sunt puse în aplicare cu motivul de a asigura securitatea oamenilor. Din această cauză susținem complet decizia. Am văzut că membrii echipelor cu care concurăm devin bolnavi. Acest virus a arătat că a fi implicat în fotbal nu oferă imunitate. Pentru cluburile noastre rivale și persoanele afectate și pentru cei care ulterior se pot îmbolnăvi, vor fi în gândurile și rugăciunile noastre. Niciunul dintre noi nu știe în acest moment care va fi rezultatul final, dar ca echipă trebuie să avem convingerea că autoritățile iau decizii bazate pe o judecată și o moralitate solidă.”

„Da, eu sunt managerul acestei echipe și, prin urmare, am o responsabilitate de lider în ceea ce privește viitorul nostru pe teren. Dar cred că în momentul de față, cu atât de mulți oameni din orașul nostru, regiunea, țara și lumea care se confruntă cu anxietate și incertitudine, ar fi greșit să vorbim despre orice altceva decât să sfătuiască oamenii să urmeze sfatul experților și să aibă grijă de ei înșiși și reciproc. Mesajul echipei către suporterii noștri se referă doar la bunăstarea dvs. Pune-ți sănătatea pe primul loc. Nu vă asumați niciun risc. Gândește-te la cei vulnerabili din societatea noastră și acționează, atunci când este posibil, cu compasiune pentru ei. Vă rugăm să aveți grijă de voi și să priviți unul la celălalt!”, a spus în încheiere Jürgen Klopp.

Autor, Alexandru Neață

 

 

Comentarii:

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X