../Imagini-08-2020/Cristiano-si-Dybala

Ministrul italian al Sportului, Spadafora spune că: Cristiano a încălcat protocolul anti-Covid

București, 16 Octombrie 2020

Cristiano Ronaldo s-a întors în Italia, mai precis la Torino, cu un zbor medical autorizat de autoritățile sanitare competente, la cererea jucătorului și își va continua izolarea fiduciară la domiciliu, conform unei știri publicate în seara zilei de 14 Octombrie, pe site-ul clubului Juventus.

Pe de altă parte, Ministrul Sportului, Vincenzo Spadafora, vorbind la Radio Uno, despre „cazul” Ronaldo, care a ieșit pozitiv la testul Coronavirus la întoarcerea cu Echipa Națională a Portugaliei, după meciul cu Franța de la Paris, din 11 Octombrie și s-a întors în Italia cu un zbor privat, a declarat: „Nu au existat autorizații specifice de la Autorități, astfel că, întorcându-se din Portugalia, Ronaldo a încălcat protocolul anticovid”.

Spadafora a discutat apoi și de problema revenirii publicului pe stadioane, explicând că „Deocamdată stadioanele vor rămâne goale. Regiunile propuseseră 25% din capacitate, dar deocamdată nu putem autoriza. Cel puțin până luna viitoare, pentru că va trebui să vedem cum merge curba de contagiune, începând de acum până la mijlocul lunii noiembrie", a conchis el, conform unui articol apărut în Corriere dello Sport.

La fel ca și în România, există protocoale anti-Covid pe linie de sport, cât și norme naționale sau locale, pe linie anti-Covid. Echipa Napoli, tocmai a pățit-o recent, încurcând-use între aceste reglementări. Astfel pe data de 4 Octombrie, trebuia să se deplaseze la Torino pentru jocul cu Juventus, nu s-a prezentat, respectând normele locale și a pierdut pe linie sportivă la masa verde cu 3-0, partida cu Juventus și a încasat și un punct de penalitate în clasament. Clubul Napoli va ataca cu recurs măsura luată, astfel că strategia lui Aurelio De Laurentiis, Președintele clubului, își propune să câștige apelul.

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

Publicitate

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X