../Imagini-08-2020/Haaland-Norvegia

Mirel Rădoi și cei din jurul lui, sunt principalii răspunzători de ultimele două eșecuri ale Naționalei

București, 12 Octombrie 2020

Lipsa de experiență a selecționerului Mirel Rădoi, precum și cei din anturajul său, de la nivelul conducerii FRF, sunt principalii responsabili ai eșecurilor cu Islanda și Norvegia. Înaintea meciului cu Islanda, la conferința de presă, Mirel Rădoi a fost întrebat dacă are conturat un prim 11, cu care să înceapă partida de a doua zi, a răspuns că numai 50% din echipa de start o are în minte. Aceasta înseamnă că selecționerul ori are dubii asupra lotului pe care-l are la dispoziție, ori este fricos, ori nu se pricepe!

Mai mult, după eșecul cu Islanda, a alcătuit o echipă de start pentru jocul cu Norvegia, aproape total schimbată, cu 8 nume de jucători noi, ceea ce înseamnă o ruptură totală în a menține o formulă de echipă cât de cât omogenă. Chiar dacă Ciprian Deac, Denis Alibec, Camora și Mihai Bălașa, nu au strălucit în partida cu Islanda, trebuia dată mai multă încredere acestora, ținând cont că au valoare și multă experiență.

Ce l-au sfătuit pe Mirel Rădoi, cei din conducerea FRF, în special cei de la Departamentul Tehnic, condus de Mihai Stoichiță, de a putut lua asemenea decizii în alcătuirea formației pentru jocul de la Oslo? Degringolada în mintea selecționerului este și mai mare și continuă pe aceiași linie, fiind întrebat după eșecul cu Norvegia, despre meciul următor cu Austria, ce va avea loc miercuri, pe stadionul Ilie Oană, acesta a răspuns că, se gândește cum să limiteze proporțiile scorului și drept consecință ale unui alt eșec!

Declarația lui Mirel Rădoi, la conferința de presă, după eșecul cu Norvegia:

La conferința de presă după eșecul cu Norvegia, Mirel Rădoi a venit însoțit de fundașul Alin Toșca, răspunzând jurnaliștilor prezenți. Întrebat de un jurnalist norvegian, unde ar vedea plasată Norvegia în această grupă, Mirel Rădoi a spus: „Așa cum am mai spus, Austria și Norvegia se bat pentru primul loc în grupă și în momentul de față, ele sunt favoritele acestei grupe”.

În continuare, Alin Stoica, care a jucat împotriva lui Haaland, care a reușit un hattrick în această seară, cum i s-a părut, acesta a spus: „Este un jucător de valoare, dar prefer să vorbesc despre echipa noastră, nu despre echipa lor.”

Mirel Rădoi a fost întrebat de ce a folosit doar 4 jucători titulari, după jocul cu Islanda, ce s-a întâmplat, spunând: „Din păcate, în situația în care mă aflu acum cu atâtea lucruri negative în mintea mea, îmi este foarte greu să fiu limpede în ceea ce vă voi spune. Este greu de înțeles, cum de Norvegia a avut mai mare prospețime, după un joc de 120 minute, noi jucând 90 de minute, o atitudine mult mai bună. Știm că suferim fizic, dar în continuare încercăm să ne luptăm cu adversarul. Am fost neinspirat, dar nu acuz public jucătorii. O să-mi pun cenușă în cap în continuare. Mi-e foarte rușine, de rușinea dvs., de rușinea colegilor de aici, de cei care au văzut această partidă. În seara aceasta, un popor întrg a trăit o umilință! Pentru meciul cu Austria, mă gândesc la o limitare de scor. La felul cum am arătat în această seară, nu putem avea nicio pretenție. Nu am arătat nimic în această seară.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

Publicitate

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X