../Imagini-01-2021/Gladbach-Bayern-3-2

Mönchengladbach învinge Bayern, scor 3-2, într-un meci al etapei a 15-a din Bundesliga

București, 09 Ianuarie 2021

Pe stadionul Borussia-Park, formația Borussia Mönchengladbach reușește să întoarcă rezultatul, după ce era condusă cu 2-0 și să câștige cu 3-2, partida cu liderul campionatului, Bayern Munchen, într-un meci al etapei a 15-a, din Bundesliga, disputată vineri.

Robert Lewandowski a reușit să transforme cu precizie un penalti, acordat cam ușor, pentru un henț în careu, după consultarea VAR, în minutul 20, apoi mijlocașul lui Bayern, Leon Goretzka a ridicat scorul la 2-0, după numai 4 minute. Prin reușita sa, Lewandowski continuă să conducă detașat în clasamentul golgheterilor, cu 20 goluri, fiind urmat de Haaland (Dortmund), cu 10 goluri. Pe fondul unei automulțumiri, apărarea lui Bayern a fost neatentă și a primit două goluri, până la pauză, autor fiind mijlocașul echipei gazde Leon Goretzka, în minutele 36 și 45, ambele reușite fiind din pasele lui Lars Stindl.

După pauză, este inexplicabilă căderea fizică a jucătorilor lui Bayern, care au mai primit un gol în minutul 49, având-ul ca autor pe Florian Neuhaus și practic până la finalul partidei nu au mai pus probleme la poarta lui Sommer.

Cu 31 puncte, Bayern continuă să ocupe prima poziție a clasamentului, cel puțin provizoriu, putând fi depășită de Leipzig, care are 31 puncte și un joc mai puțin disputat. Cu cele trei puncte obținute, Borussia Mönchengladbach ocupă în continuare locul 7, la egalitate cu ocupantele locurilor 5 și 6, despărțite de golaveraj.

Declarația antrenorilor Hansi Flick (Bayern) și Marco Rose (Gladbach), la conferința de presă de după partidă:

Antrenorul echipei Bayern, Hansi Flick, a declarat după eșecul cu Mönchengladbach, conform site-ului oficial al clubului din Munchen, următoarele: „Gladbach a fost foarte eficientă, au exploatat fără milă trei dintre greșelile noastre. Am jucat bine în primele 30 de minute, am fost dominanți, am cedat posesia și am luat decizii greșite în apărare. După cel de-al treilea gol, nu am reușit să revenim. Înfrângerile fac parte din fotbal. Încă am început foarte bine. Este enervant și suntem dezamăgiți. Gladbach a închis spațiul și a căutat să egaleze până la pauză. Au făcut o treabă fantastică."

Marco Rose, antrenorul lui Borussia Mönchengladbach, a declarat la conferința de presă, conform aceleiași surse: „Sunt mândru de rezultat și una peste alta, a fost o victorie meritată. Băieții s-au descurcat foarte bine. Am fost conduși cu 2-0, fără ca Bayern să câștige partida. Golurile au fost nefericite, dar dintr-o dată este 2-0. Până atunci, nu eram în joc suficient, nu eram suficient de curajoși. Golul era important pentru noi, astfel încât să putem dezvolta sentimentul că ceva ar putea fi posibil. Asta ne-a dat putere.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X