../Imagini-09-2020/Barca-Dinamo_Kiev-2-1

Pe Camp Nou, Barcelona învinge Dinamo Kiev, scor 2-1, într-un meci al grupei G, din UCL

București, 05 Noiembrie 2020

Deși a pierdut la un singur gol diferență în fața Barcelonei, în partida disputată miercuri pe Camo Nou, Dinamo Kiev cu Mircea Lucescu pe bancă, au ieșit cu fruntea sus, datorită unei prestații bune a jucătorilor ucraineni, diferența fiind făcută de lipsa de experiență pentru asemenea jocuri.

Golurile au fost marcate de Leo Messi, 5' (pen) și Gerard Piqué 65', pentru Barcelona, respectiv Viktor Tsygankov 75', pentru Dinamo Kiev. De la Barcelona, putem remarca întreaga echipă, pentru omogenitatea jucătorilor, din care a excelat din nou, Leo Messi și portarul Marc-Andre ter Stegen. În schimb, de la Dinamo Kiev, atacantul Viktor Tsygankov, a fost de departe cel mai bun jucător. Statisticile acestui joc, au fost de partea echipei Barcelona, având o posesie de 57/43, la fel raportul cornerelor sau al atacurilor, au fost superioare spaniolilor.

Returul acestui joc va avea loc peste două săptămâni, la Kiev, iar Mircea Lucescu poate spera la prima victorie în grupa G. În prezent, după trei jocuri, ucrainenii au numai un singur punct obținut, în vreme ce Barcelona are 9 puncte, aflată pe locul 1 în grupă, secondată de Juventus, cu 6 puncte.

Declarații după partida Barcelona v Dinamo Kiev:

Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev, a declarat după jocul cu Barcelona, conform site-ului oficial al UEFA, următoarele: "Performanța noastră a fost bună în această seară, dar nu am început bine jocul. Desigur, atunci când Messi intră în zona de penalizare este foarte greu să-l blochezi. Am jucat mult mai bine și am avut multe oportunități inclusiv câteva situații individuale. Dar lipsa de experiență a jucat un rol semnificativ în incapacitatea noastră de a ne risca. Sunt mândru de echipa mea. Au început puțin prea timid, dar am început apoi să lansăm contraatacuri rapide. Deși următorul meci, peste două săptămâni, va fi un joc complet diferit, deoarece au aflat multe despre noi. Am lucrat din greu la pregătirea acestui joc. Am știut să închidem spațiul, cum să facem terenul îngust. Cred că meritam cel puțin o remiză, dar în aceste condiții [cu atât de mulți jucători lipsă] sunt mulțumit de jucătorii mei. Aș dori să îl felicit pe Neshcheret pentru debutul său excelent. A făcut câteva salvări fantastice, dând încredere echipei noastre, cred că a fost un joc excelent al lui.”

Ronaldo Koeman, antrenor al Barcelonei, a declarat , conform aceleiași surse, după victoria cu Dinamo Kiev: "Folosirea lui De Jong, ca fundașul central în seara asta, este o altă opțiune pentru noi. Lenglet a avut un pic de disconfort fizic recent. Cu De Jong în spate, este ceva ce putem folosi din nou, în meciurile în care ne așteptăm să avem multă posesie și unde se poate crea superioritate în mijlocul terenului, împingând înainte. Când atacăm, trebuie să atacăm cu toții împreună."

Autorul unui gol, Gerard Piqué, fundaș Barcelona, a declarat, conform aceleiași surse: "Am început foarte bine, am fi putut înscrie încă două sau trei goluri, dar când nu am făcut acest lucru, meciul a devenit mai complicat. Am pierdut puțin controlul și nu am fost niciodată absolut siguri că lucrurile vor evolua așa cum le-am dorit. Dar sunt trei puncte. Pe de altă parte, cred că golul meu ne-a oferit un pic mai multă siguranță. La fel ca primul meu gol din Liga Campionilor, a venit tot împotriva lui Dynamo Kiev! Este firesc ca oamenii să întrebe dacă vom fi candidați pentru a câștiga Liga Campionilor. Avem un grup foarte puternic de jucători. Acesta va fi un an dificil, deoarece clubul lucrează prin schimbările sale, dar rezultatele vor începe să vină, sunt sigur.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

Publicitate

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X