../Imagini-010-2020/Athletic-Sociedad-0-1

Real Sociedad învinge Athletic Bilbao, scor 1-0 și termină anul 2020 pe locul 3 în LaLiga

București, 01 Ianuarie 2021

În ultima zi din anul 2020, într-o partidă a etapei a 16-a, din LaLiga, disputată la Bilbao pe stadionul San Mamés, formația locală Athletic, a fost învinsă de Real Sociedad, cu scorul de 1-0, urmare a golului înscris în minutul 5 de Portu, din pasa lui Oyarzabal.

Real Sociedad a fost mai bună în primele minute, dar Athletic a crescut în joc, meciul devenind unul echilibrat. Gazdele au căutat egalarea, dar nu au avut ocazii serioase la poarta lui Remiro. În repriza a doua, cei de la Real Sociedad au avut două șanse foarte clare, dar nu au reușit să își mărească avantajul. În primul rând, Isak a lovit bara după o lovitură liberă. Apoi, fundașul Zubeldia și-a încercat norocul, dar fără rezultat. Echipa din San Sebastián a dominat ultimele minute ale meciului, dar nu a profitat de șansele lor pentru a adăuga încă un gol. Cu toate acestea, au obținut o victorie foarte importantă. Cel mai ciudat derby din istorie, fără fani în tribune, a fost câștigat de Real Sociedad.

După acest rezultat, Real Sociedad, termină anul 2020 pe locul 3, cu 29 puncte, la 4 puncte distanță în spatele locului secund, ocupat de Real Madrid. Athletic cu 18 puncte se poziționează pe locul 12. În etapa a 17-a, Real Sociedad va juca pe 3 Ianuarie, acasă cu Osasuna, iar Athletic va juca tot acasă, cu Elche, echipă ce a scos un egal pe terenul lui Real Madrid, în această etapă.

Declarația antrenorului Gaizka Garitano (Athletic), după eșecul cu Real Sociedad:

Antrenorul echipei Athletic, Gaizka Garitano a apărut în fața presei după înfrângerea echipei sale, cu Real Sociedad, conform site-ului oficial al clubului din Bilbao, declarând următoarele: „Golul lor înscris în minutul 5, a condiționat jocul. Au arătat o superioritate în defensivă clară, pentru că s-au apărat foarte bine și nu am reușit să creăm șanse de gol. Nu am tras la poartă, pentru că ne-a lipsit luciditatea în ultimii metri. Trebuie să ne gândim la jocul pe care îl avem peste trei zile, să recuperăm jucătorii și să pregătim acel joc pentru a încerca să-l câștigăm.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X