Rechizitoriul DNA: Dragomir şi Sandu au cunoscut situaţia reală, dar au deformat-o, pentru excluderea "U" Craiova
căutare personalizată

 

CSS3 Button Rollover Css3Menu.com

Subscribe RSS Feed, Fotbal flash

Rechizitoriul DNA: Dragomir şi Sandu au cunoscut situaţia reală, dar au deformat-o, pentru excluderea "U" Craiova

mircea-sandu-si-dumitru-dragomirBucuresti, 18 iunie 2013. DNA arată, în rechizitoriul prin care i-au deferit justiţiei pe Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, că aceştia au cunoscut situaţia reală, respectiv că "U" Craiova nu a chemat Federaţia în judecată, totul fiind o eroare a grefierului din instanţă, dar au deformat-o, pentru a putea exclude echipa.

"Aprecierea că s-a comis o abatere gravă, prin promovarea de acţiuni în care ar fi figurat ca parte şi Federaţia Română de Fotbal, a fost făcută de înv. Mircea Sandu în faţa tuturor membrilor Comitetului Executiv, Dumitru Dragomir  şi de consilierul juridic al Federaţiei Române de Fotbal care a încheiat referatul cerut de Federaţia Română de Fotbal, sub acest aspect. Acest referat nu este explicit referitor la conţinutul faptelor ce ar constitui abatere gravă, ci se limitează doar să facă o înşiruire a existenţei unor procese de natură civilă, pe rolul instanţelor de judecată", se arată în rechizitoriul transmis instanţei de judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Anchetatorii mai susţin, în documentul citat, că reaua credinţă a conducerii Federaţiei Române de Fotbal şi a Ligii Profesioniste de Fotbal, prin reprezentanţii săi legali, în ceea ce priveşte situaţia cauzelor aflate pe rolul instanţelor, în sensul că ar fi chemată în judecată şi FRF se evidenţiază pe deplin din stenograma şedinţei Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

"Astfel, Mircea Sandu menţionează că la instanţe s-a comis o eroare de către grefier în ceea ce priveşte situaţia, ca parte, a Federaţiei Române de Fotbal. Este evident că reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal şi Ligii Profesioniste de Fotbal au cunoscut adevărata situaţie faptică, dar au prezentat-o deformat tocmai pentru a determina luarea măsurii excluderii clubului de fotbal", arată procurorii.

La şedinţa Comitetului Executiv, notează anchetatorii, Mircea Sandu a spus:  "Faptul că în acest dosar apare concertată şi Federaţia Română de Fotbal este o eroare care nu ne aparţine, ci grefierului, fir-ar al dracului, că a primit şi înregistrat cererea de chemare în judecată şi a efectuat actele".

"Această atitudine a lui Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir evidenţiază pe deplin că aceştia au acţionat în deplină cunoştinţă de cauză pentru excluderea FOTBAL CLUB U CRAIOVA cu orice preţ şi reprezintă un exces de putere", susţin magistraţii DNA.

La adoptarea hotărârii Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal de excludere a "U" Craiova s-a reţinut ca abatere şi aceea că formaţiunea sportivă craioveană a indus în eroare Liga Profesionistă de Fotbal în sensul că a cerut şi a obţinut drepturile TV cuvenite în contul altei societăţi decât clubul sportiv, singurul îndrituit a le primi, se mai arată în documentul citat.

În acest context, notează procurorii, este de precizat că Liga Profesionistă de Fotbal, şi în anii anteriori, a dat drepturile cuvenite din TV tot la altă societate, alta decît clubul sportiv, stare de fapt cunoscută îndeaproape şi acceptată ca atare de către Ligă.

"Aceste împrejurări exclud inducerea în eroare a Ligii Profesioniste de Fotbal, aşa cum se susţine în hotărârea de excludere provizorie a FOTBAL CLUB U CRAIOVA, însă susţinerea s-a făcut de către Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu pentru a determina membrii Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal să adopte hotărârea urmărită de aceştia", mai arată DNA.

Această stare de fapt, susţin procurorii, este demonstrată şi prin următoarele: Liga Profesionistă de Fotbal a trimis drepturile TV cuvenite unor cluburi sportive, în anii 2010-2011, anume Oţelul Galaţi, Steaua Bucureşti, CFR Cluj şi Unirea Urziceni, la alte persoane juridice, altele decât cluburile sportive afiliate, singurele îndrituite a primi aceste drepturi, aşa cum susţin Sandu şi Dragomir.

Mai mult, spun procurorii, Liga Profesionistă de Fotbal, în 2010, a trimis drepturile băneşti TV ale clubului Gloria Bistriţa soţiei lui Mircea Sandu, deci nu clubului sportiv.

"Aşa fiind, este greu de înţeles că se impută încălcarea doar pentru FOTBAL CLUB U CRAIOVA, nu şi celorlalte situaţii precizate mai sus, dacă nu se acceptă aceea că imputaţia s-a formulat pentru a da o mai mare greutate susţinerilor pentru excluderea provizorie a clubului sportiv şi a determina pe ceilalţi membrii ai Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, în acest sens", se mai arată în document.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, şi cel al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova, a anunţat, luni, DNA.

mediafax ; Imagine: antena3.ro

 

Domain Age Tool

Enter domain name

 

trafic ranking

Statistici web

Copyright 2008-2012 - Fotbal-flash