București, 28 Iunie 2019

România U21, învinsă în semifinala EURO 2019, de campiona en-titre, Germania U21, scor 4-2

../Imagini-005-2019/Gol-Puscas-semifinala-U21

Selecționata României U21, a pierdut semifinala EURO 2019, disputată joi, cu Germania U21, scor 4-2, după ce la pauză a condus cu scorul de 2-1. Înfrângerea s-a datorat unei căderi fizice în ultimele 30 de minute, datorate căldurii excesive, fenomen peste care echipa similară a Germaniei a trecut cu brio, având o mai mare prospețime în joc. Căderea fizică a jucătorilor noștrii, mai poate fi pusă pe faptul că au avut o zi mai puțin de recuperare de la ultimul meci, în comparație cu Germania, care au avut cu o zi mai mult în plus.

Cu toate acestea, elevii lui Mirel Rădoi se întorc acasă, cu mândria de a fi fost printre cele mai bune patru echipe din Europa, terminând grupa C, pe primul loc și totodată și-au câștigat dreptul de participare la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Golurile de pe stadionul Renato Dall'Ara din Bologna, au fost marcate de George Pușcaș, minutele 26 (pen) și 44, pentru România, în timp ce Nadiem Amiri și Luca Waldschmidt, au realizat câte o dublă, în minutele 21 și 90+4, respectiv, minutele 51 (pen) și 90, pentru Germania.

După înfrângerea cu Germania, selecționerul Mirel Rădoi, a declarat la televiziunea TVR1, următoarele: „Eu cred că meciul din seara aceasta a avut două momente decisive, unul spre finalul primei reprize, în care portarul Germaniei a salvat lovitura de cap a lui Pușcaș, în care puteam intra la vestiar cu un avantaj de 3-1 și ne-ar fi fost mult mai ușor de gestionat în repriza a 2-a. Al doilea moment decisiv, a fost în repriza secundă, cu acel nefericit penalty. Nu știu dacă a fost sau nu, n-am văzut de pe bancă, vorbesc doar că, dacă n-ar fi intervenit acel moment, probabil că jocul ar fi decurs așa cum ne-am plănuit.”

„Rămân cu amintirea că am terminat în primele 4 echipe din Europa, că am reușit să strângem zeci de mii de români la stadion și probabil câteva milioane în fața televizoarelor. I-am făcut fericiți pe oamenii care la început credeau mai puțin în noi. Dacă d.p.v. fizic ne ridicăm la nivelul celor din străinătate, atunci valoarea jucătorilor intervine și cu siguranță putem să facem și rezultate mai frumoase. Am fost la un pas de finală, dar trebuie să ne facă mândri, pentru că, anul viitor mergem la Jocurile Olimpice”, a spus în încheiere Mirel Rădoi.  

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

 

Comentarii:

 

 

P

P

 

../Imagini-005-2019/Hermannstadt-baraj-Liga-1

 

Citește și: Hermannstadt învinge U Cluj în deplasare, în manșa tur a barajului de menținere sau promovare în Liga 1

Duminică pe stadionul Cluj Arena, într-un meci al primei manșe al barajului pentru Liga 1, U Cluj a pierdut cu scorul de 2-0, în fața echipei Hermannstadt Sibiu...

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X