București, 06 Septembrie 2019

România pierde la limită acasă cu Spania, scor 2-1, într-un meci din grupa F, a calificărilor la EURO 2020

../Imagini-007-2019/Romania-v-Spania-1-2

După o primă repriză dezastruoasă, în care spaniolii au ratat 5-6 ocazii clare de gol, în care Tătărușanu a apărat senzațional, fiind totuși învins o singură dată din penalty, în repriza secundă, prin schimbările efectuate de Cosmin Contra, s-a văzut o îmbunătățire vizibilă a jocului, disputat joi pe Arena Națională, reușind să și înscriem prin Florin Andone.

În minutul 29, Ciprian Deac comite un fault în careu și căpitanul echipei Spaniei, Sergio Ramos marchează din penalty, pentru 1-0. A urmat golul lui Paco Alcácer, din minutul 47, după un schimb de pase în mare viteză, în care apărarea noastră nu a avut nicio replică. Golul lui Florin Andone din minutul 59, a dat aripi atacului nostru, iar spaniolii pe final de meci, puteau chiar să fie egalați, apărând-uși cu ardoare fragilul avantaj de pe tabelă.

Din minutul 79, Spania a jucat în inferioritate numerică, urmare a eliminării fundașului Diego Llorente, care a primit cartonașul roșu pentru un fault.

Căpitanul echipei Spaniei, Sergio Ramos, a declarat după joc, conform site-ului UEFA: „Este adevărat că știam că acest meci va fi complicat. Orice echipă la nivel internațional, va da o luptă și așa a și fost. Am jucat o primă jumătate de meci genială și ne-am creat multe șanse. Faptul că nu le-am fructificat, au făcut lucrurile mai puțin ușoare. După 2-0, România nu a mai avut nimic de pierdut și a ieșit la joc. Deci rezultatul arată strâns, dar am muncit destul de mult până la sfârșit pentru a-l asigura”.

Autorul singurului gol al României, atacantul Florin Andone, a declarat după meci la televiziunea Pro TV, următoarele: „Din păcate nu am reușit să egalăm, în ultimele minute am avut ocazii. Spania are un lot foarte valoros, cu jucători foarte buni, au știut să țină de minge în ultimele minute. Se pare că ocaziile noastre avute, nu au fost de ajuns. Sunt mândru de ceea ce am făcut pe teren, mândru de toți băieții care au luptat până la sfârșit și cred că am fi meritat egalul. Tătărușanu a fost omul meciului, cred că a fost cel mai bun jucător de pe teren. El ne-a ajutat în prima repriză, noi am încercat să-l ajutăm în a doua repriză, dar nu a fost să fie. Știam ceea ce ne așteaptă cu Spania, o echipă foarte puternică. Trebuia să stăm bine închiși, să jucăm la contră. Au fost puternici în prima repriză, iar partea bună este că am scăpat doar cu 1-0 și ne-a dat șansa pentru a doua repriză să ne luptăm până la sfârșit.” 

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

 

Comentarii:

 

 

P

P

 

../Imagini-007-2019/CFR-Slavia-0-1

 

Citește și: CFR Cluj este învinsă de Slavia Praga, scor 1-0, în prima manșă din play-off-ul Champions League

Cehii de la Slavia Praga, au reușit să termine victorioși după prima manșă a play-off-ului Champions League, urmare a singurului gol marcat de Lukas Masopust...

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X