România pierde la limită partida cu Germania, în grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale

București, 29 Martie 2021

../Imagini-04-2021/Romania-Germania-0-1

Duminică pe Arena Națională, într-o partidă a grupei J din preliminariile Cupei Mondiale 2022, selecționata României a pierdut cu Germania, scor 0-1 și ocupă în clasamentul grupei, locul 4, cu 3 puncte. În celelalte jocuri ale grupei disputate tot duminică, Macedonia de Nord învinge Lichtenstein, scor 5-0 și Armenia obține victoria cu 2-0 împotriva Islandei.

Când te lauzi cu faptul că, după o partidă cu Germania, cel mai bun jucător român a fost portarul, nu este deloc bine! În asemenea meciuri, în care ai puține ocazii clare de gol și le ratezi cu mare ușurință, trebuie să dea de gândit atât selecționerului cât și respectivilor jucători. Exemplul cel mai elocvent, este cel al lui Valentin Mihăilă, atunci când în prima repriză, la scorul de 0-0, a trimis peste poartă din interiorul careului.

Jucătorii echipei Germaniei, conduși de pe bancă de Joachim Low, au dat impresia că nici nu s-au întrebuințat prea mult în partida de pe Arena Națională, jucând cu mult calm, de multe ori cu pase cu călcâiul în careul lui Florin Niță, prinzând de fiecare dată apărarea pe picior greșit. De remarcat atitudinea lui Nicușor Stanciu, care a ajutat enorm de mult apărarea. Singurul gol al partidei a fost marcat în minutul 17, autor Serge Gnabry, din pasa lui Kai Havertz.

În cea de-a treia etapă a preliminariilor din grupa J, ce se va disputa miercuri, România va juca în deplasare cu Armenia. Dacă jucătorii lui Mirel Rădoi nu se întorc acasă cu toate punctele puse în joc, putem spune încă de pe acum, că am ratat în proporție destul de mare, încă o calificare la un turneu final!

Declarația portarului Florin Niță (România), după înfrângerea cu Germania

Cel care a limitat proporțiile scorului, portarul Florin Niță, a declarat imediat după înfrângerea cu Germania, la postul de televiziune Pro Tv, următoarele: „Am avut mult de muncă, nu numai eu, cât și echipa. Toți am făcut un meci bun și am depus un efort destul de mare. Am dirijat apărarea și asta îmi este meseria, trebuie să o fac la fiecare meci. Sunt dezamăgit, veneam după o victorie, acum așteptam să facem un meci bun, dar din păcate, trebuie să recunoaștem că am jucat în fața unui colos, o echipă destul de bună. Cel mai important este meciul următor cu Armenia și sper ca să ne întoarcem acasă cu cele trei puncte.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X