../Imagini-09-2020/Romania-Belarus-5-3

Selecționata României învinge Belarus, într-o partidă amicală, scor 5-3

București, 12 Noiembrie 2020

În loc ca selecționata României să fi disputat astăzi partida oficială cu Ungaria, pentru calificarea la EURO 2020, nu i-a mai rămas decât să dispute un joc amical, miercuri cu Belarus, pe stadionul Ilie Oană și câștigat cu scorul de 5-3.

Prima repriză a aparținut selecționatei României, care a marcat de 4 ori, prin Bogdan Mitrea, minutul 11, Răzvan Marin, minutul 20 (pen), Nedelcearu, minutul 31 și George Pușcaș, minutul 40. În repriza secundă, după schimbările efectuate de Mirel Rădoi, selecționata României a mai reușit să marcheze o singură dată, prin Nedelcearu, minutul 57, în schimb, cu o apărare șubredă și o tactică dezastruoasă, România a încasat trei goluri, în minutele 63, autor Kendish, 80, autor Bakhar și 90+2, autor Klimovich.

Pentru partida oficială de duminică, cu Norvegia, ce se va disputa pe Arena Națională, va fi un alt joc, mult mai dificil, Norvegia are unul dintre cei mai buni atacanți din Europa, Erling Braut Haaland, de numai 20 de ani și care evoluează într-un campionat puternic, precum cel al Germaniei, la Dortmund. Șansele României de a termina grupa B din Liga Națiunilor pe locul doi sunt foarte mici, chiar dacă învinge Norvegia. În funcție de rezultatele ultimelor meciuri din grupa B, cele cu Norvegia și Irlanda de Nord, din deplasare, România poate retrograda în Liga C, din sezonul următor și în funcție de clasamentul FIFA al Echipelor Naționale, ne poate arunca în ultima grupă valorică, la tragerea la sorți din 07 Decembrie, orele 19:00 de la Zurich.

Declarația lui Ionuț Nedelcearu, fundaș, după victoria României cu Belarus:

Autorul unei duble în partida amicală cu Belarus, Ionuț Nedelcearu, a declarat după victoria cu scorul de 5-3, la canalul TV Pro X, următoarele: „Sunt fericit pentru cele două goluri înscrise, vă dați seama, chiar mă gândeam să marchez. Mă bucur c-am făcut-o, dar din păcate, mai avem de îmbunătățit jocul. În a doua repriză, jocul a lăsat de dorit. A fost dificil pentru mine, că nu am jucat în meciul cu Islanda, mă gândeam mereu la acel meci. Mi-a fost destul de greu, știind că nu pot să ajut echipa, acestea au fost circumstanțele și n-am avut de ales. Important este să privim în viitor, să ne îmbunătățim jocul și eu zic că avem valoare și putem merge la Mondiale, la Campionate Europene. Am mai întâlnit adversari difici, cu experiență, precum Haaland, aștept cu nerăbdare duelul cu el, dacă voi juca, fiindcă astfel de meciuri te fac să te simți fotbalist și să realizezi la ce nivel ești.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

Publicitate

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X