București, 05 Septembrie 2019

Selecționerul Cosmin Contra: „În meciul cu Spania, trebuie să avem curaj, să nu ne fie frică”

../Imagini-007-2019/Cosmin-Contra

Selecționatele României și Spaniei se confruntă joi, de la orele 21:45, pe Arena Națională, într-o partidă ce contează pentru calificările la turneul final EURO 2020, în cadrul grupei F. Spania ocupă locul 1, cu 12 puncte din 4 partide, în timp ce România ocupă în clasamentul grupei F, locul secund cu 7 puncte, la egalitate cu Suedia, despărțite de golaveraj.

Deși stadionul Arena Națională are gazonul proaspăt schimbat, la antrenamentul oficial al celor două echipe, de miercuri seara, s-a văzut cum s-au desprins în anumite locuri, brazdele de iarbă.

Partida va fi condusă de o brigadă de arbitri din Germania, având la centru pe Deniz Aytekin și va fi transmisă în direct la televiziune, începând cu orele 21:45, de Pro TV.

Antrenorul selecționatei României, Cosmin Contra, a declarat miercuri în cadrul unei conferințe de presă, următoarele: „Vom încerca să facem un meci perfect din punct de vedere fizico-tactic cu Spania, pentru că doar așa ca atitudine trebuie să fim la un nivel foarte mare. Dacă aceste lucruri coroborate cu o zi mai puțin inspirată a jucătorilor de atac ai Spaniei, o să avem șansa noastră de a câștiga. Am în minte, 90% din jucători știu și planul tactic, cum vom începe și dacă se întâmplă să primim gol, cu ce putem să venim în plus. Am făcut mai multe planuri tactice și trebuie să avem curaj, să nu ne fie frică. Încerc să aduc o surpriză în alcătuirea echipei, dar probabil ei se așteaptă la ceva surprize. Voi vedea, am încercat să lucrez ceva diferit, legat de sistemul de joc. Avem jucători capabili să facă posesia, avem jucători care poate să-i pună în dificultate pe jucătorii spanioli, dar trebuie să aibe curaj.”

Legat de retragerea de la Națională a fundașului Cristi Săpunaru, Cosmin Contra a spus: „Cristi Săpunaru a fost un jucător important în istoria Echipei Naționale, m-a luat prin surprindere această decizie a lui. N-am știut că trebuie să sun jucătorii, dacă mă gândesc la alți jucători, din punct de vedere tactic, pentru ca ei să nu se retragă de la Echipa Națională.”

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

 

Comentarii:

 

 

P

P

 

../Imagini-007-2019/Valentin-Gheorghe

 

Citește și: Astra și FC Viitorul au terminat la egalitate, în ultima partidă a etapei a 6-a, din prima ligă

În ultima partidă a etapei a 6-a din Liga 1, disputată luni la Giurgiu, între Astra și FC Viitorul, scorul a fost 1-1, mulțumitor pentru ambele echipe, după aspectul jocului...

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X