U Craiova este ultima echipă calificată în sferturile de finală ale Cupei României

București, 12 Februarie 2021

../Imagini-02-2021/Botosani-Craiova-0-1

Se cunosc la această oră, după disputarea meciurilor din optimile Cupei României, lista echipelor calificate în sferturile de finală ale Cupei României, 4 formații din Liga a 2-a (Dunărea Călărași, Petrolul, U Cluj și Viitorul Pandurii) și 4 formații din Liga 1 (Chindia, Dinamo, Astra și U Craiova). Tragerea la sorți a meciurilor din sferturile de finală, are loc luni 15 februarie 2021, de la orele 10:30.

În ultima partidă a optimilor de finală, disputată joi la Botoșani, între două echipe din Liga 1, FC Botoșani a fost învinsă de U Craiova cu scorul de 1-0, urmare a golului marcat din penalti, având ca autor pe Alexandru Cicâldău, în minutul 3. Faza care a provocat penalty pentru craioveni, a avut loc în primul minut al partidei, atunci când Andrei Ivan a fost faultat în careu de Eugen Florescu.

Condițiile de disputare a meciului de la Botoșani, au fost destul de impropii pentru disputarea unui meci de fotbal, terenul fiind înghețat și acoperit cu un strat subțire de zăpadă. Nu se știe cum a luat licența de funcționare formația din Botoșani, care nu are terenul încălzit! Jucătorii cădeau ca popicele și exista riscul de picioare fracturate.

Formația U Craiova a meritat calificarea în sferturile Cupei României, ținând cont că antrenorul fără Licența Pro al echipei FC Botoșani, Marius Croitoru a trimis în teren o formulă de echipă, lipsită de cei mai în formă jucători, precum Ongenda, Keyta și Mihai Roman.

Prin calificarea în sferturile de finală a Universității Craiova, putem spune că, noul antrenor al echipei, grecul Marinos Ouzounidis a pășit cu dreptul, în prima partidă oficială de când a preluat echipa. Următorul examen pentru U Craiova și noul său antrenor, are loc duminică, în deplasare cu Academica Clinceni, într-o partidă a etapei cu nr. 23. Echipa din Clinceni, poziționată pe ultimul loc al echipelor ce asigură participarea în playoff, are un moral excelent, după victoria din deplasare cu FCSB.

Declarația antrenorului Marinos Ouzounidis (U Craiova), după victoria cu FC Botoșani

Antrenorul echipei Universitatea Craiova, Marinos Ouzounidis a declarat după victoria cu FC Botoșani, la canalul TV Digi Sport, următoarele: „Am făcut doar două antrenamente cu echipa. Important este să le dau încredere jucătorilor și vreau să-i felicit. A fost un meci de luptă, voință, hotărâre, nu unul de calitate. Sunt sigur că golul din primul minut, ne-a ajutat să controlăm meciul. A fost o victorie foarte mare, împotriva unei echipe foarte bune. Am ajuns în runda următoare, dar n-am câștigat nimic, doar am făcut un pas mare.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X