UEFA a amânat turneul final EURO 2020 cu 12 luni, după decizia luată în videoconferința cu cei 55 membri afiliați

București, 17 Martie 2020

../Imagini-02-2020/Euro-2020-sigla.jpg

UEFA a anunțat astăzi amânarea competiției UEFA EURO 2020, care urma să se dispute în iunie și iulie 2020, pentru anul 2021 (12 Iunie-12 Iulie). Sănătatea tuturor celor implicați în joc este prioritară, precum și evitarea exercitării unei presiuni inutile asupra serviciilor publice naționale implicate în organizarea meciurilor. Mișcarea va ajuta la finalizarea tuturor competițiilor interne, aflate în prezent în regim datorită situației de urgență COVID-19.

Într-un comunicat postat marți, pe site-ul oficial al UEFA, după încheierea videoconferinței cu membrii afiliați, se menționează că, a fost creat un grup de lucru care să examineze posibilitățile pentru competițiile din acest sezon pentru UEFA Champions League și UEFA Europa League.

Toate competițiile și meciurile UEFA (inclusiv amicalele) pentru cluburi și echipe naționale, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, au fost oprite până la o dată ce va fi notificată ulterioar. Meciurile UEFA EURO 2020 de play-off și amicalele internaționale, programate pentru sfârșitul lunii martie, se vor disputa în fereastra internațională de la începutul lunii iunie, sub rezerva examinării situației.

A fost creat un grup de lucru cu participarea ligilor și reprezentanților clubulrilor pentru a examina soluții calendaristice care ar permite finalizarea sezonului curent și orice altă consecință a deciziilor luate astăzi.

UEFA EURO 2020 a fost programată să se desfășoare în douăsprezece orașe din Europa, în perioada 12 iunie - 12 iulie 2020. Noile date propuse sunt 11 iunie - 11 iulie 2021. UEFA asigură cumpărătorii de bilete și clienții de ospitalitate care nu pot participa la turneu din 2021, că valoarea nominală a biletelor și pachetelor lor va fi rambursată integral. Președintele FRF Răzvan Burleanu a participat la videoconferința UEFA, ținută marți de la orele 14:00.

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X