Academica obține trei puncte cu Iașiul și este aproape ca și calificată pentru playoff

București, 03 Aprilie 2021

../Imagini-04-2021/Andrei-Cordea-jubileaza

Vineri la Clinceni, în uvertura etapei a 29-a, Academica învinge Poli Iași, scor 2-1 și aproape că și-a asigurat locul în playoff-ul Ligii 1. Pentru acest obiectiv, trebuie să obțină un rezultat bun în ultima partidă a sezonului regular, în deplasarea din Ștefan cel Mare, cu Dinamo. În cazul unei victorii, a echipei conduse de pe bancă de Ilie Poenaru, își va păstra și locul 5 actual și accederea în playoff, nu mai depinde de celelalte rezultate.

Poli Iași a reușit să deschidă scorul în minutul 18, prin Platini, cu un șut senzațional din 16 metri și să intre la pauză cu scorul de 1-0 pe tabela de marcaj. După pauză, Academica a reușit egalarea în minutul 55, prin Andrei Cordea, iar cu două minute înaintea fluierului final al partidei, Jovan Markovic a înscris golul victoriei.

Poli Iași, cu Nicolo Napoli pe bancă și-ar fi dorit mai mult de la această partidă, dar deocamdată cei din comuna Clinceni, au fost mai pragmatici în special în repriza secundă, știind faptul că, dacă nu obțineau victoria, își puteau lua gândul de a obține un loc în playoff.

Declarația atacantul echipei Academica, Raul Rusescu, după victoria cu Poli Iași

După victoria obținută cu Poli Iași, atacantul echipei Academica, Raul Rusescu, a declarat la canalul TV Digi Sport, următoarele: „Cred că este cea mai importantă victorie a acestui sezon. Suntem bucuroși și fericiți, cred 80%, am rezolvat o mare problemă, care ne apăsa în ultimul timp. Am prestat un joc solid, în a doua parte am fost mult mai buni, decât în prima parte. În repriza a doua, am dat dovadă de personalitate, ne-am asumat anumite lucruri și s-a văzut. În ultima perioadă, noi nu reușisem să câștigăm, dar nici celelalte contracandidate la accederea în playoff, n-au reușit să câștige. Rezultatele au fost favorabile pentru noi și asta înseamnă că merităm mai mult decât cei din spatele nostru, merităm să fim pe locul care suntem, merităm să fim aici.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X