logo logo
Fotbal flash

Adi Mutu, după eșecul Rapidului cu FCU Craiova: „Este o înfrângere greu de digerat”

10 mai 2022

 

Card image

Cu o etapă înaintea încheierii jocurilor din play-out-ul Ligii 1, Rapid București a înregistrat primul eșec, după 8 etape fără înfrângere, în partida cu FCU Craiova, din cadrul etapei a 8-a, disputată luni pe stadionul Giulești și încheiată cu scorul de 3-2, în favoarea craiovenilor.

Golurile echipei Rapid, au fost marcate de Diallo, '8 (aut); Albu, '90+2 (pen), respectiv, Compagno, '44 (pen); '48, Baeten, '90+5. Prin dubla realizată, atacantul echipei FCU Craiova, Andrea Compagno, totalizează 12 goluri marcate în această ediție de campionat, fiind și cel mai bun jucător de pe teren în acest joc.

Rapid București, a început jocul destul de bine, reușind să marcheze încă din minutul 8, apoi la adăpostul acestui fragil scor, au făcut pasul înapoi, dând posibilitatea craiovenilor să pună probleme în atac și să egaleze pe finalul primei reprize.

Pe fazele de atac, jucătorii conduși de pe bancă de Adi Mutu, au jucat mai mult pentru fanii din tribune, încercând driblinguri inutile sau un-doi-uri care nu se impuneau în unele cazuri, în detrimentul unor șuturi la poartă, fără preluare. Singurele ocazii mai clare ale Rapidului, au fost în minutele 50 și 68, având-ul ca autor pe Rareș Ilie, în ambele situații, portarul Robert Popa a respins spectaculos.

După fluierul final al lui Marcel Bârsan, între jucătorii ambelor formații a avut loc un început de altercație, având-ul în centrul atenției pe Cristi Săpunaru, care a primit și cartonașul roșu, urmând să fie suspendat pentru cel puțin o etapă. Și cei 400 de fani craioveni care au asistat la meci, nu au avut un comportament civilizat, aruncând cu torțe, sau au adresat fanilor rapidiști invective pe teme rasiste. Au intervenit între ei și forțele de ordine pentru a restabili ordinea în tribune.

După acest ultim joc al etapei a 8-a, Rapid se află în continuare pe primul loc în clasament, la egalitate de puncte cu Sepsi, ambele cu câte 39 de puncte, despărțite de golaveraj, fiind urmate de FC Botoșani, cu 38 puncte. În ultima etapă, cele trei echiipe, care își dispută primele locuri, vor evolua la aceiași oră, toate în deplasare, astfel, Rapid se va deplasa la Mioveni, Sepsi va evolua cu FCU Craiova și FC Botoșani se va deplasa la Clinceni pentru jocul cu Academica.

Declarația antrenorului echipei Rapid, Adrian Mutu, după eșecul cu FCU Craiova

După eșecul cu FCU Craiova, antrenorul echipei Rapid, Adrian Mutu, a declarat la canalul TV Orange Sport, următoarele: „Este o înfrângere greu de digerat, dar probabil era nevoie și de astfel de dușuri reci, ca să reușim să devenim o echipă puternică. Am luat niște goluri ușoare. Am avut meciul la mâna noastră, am avut și ocazii în prima repriză, să majorăm scorul la 2-0 și am avut și în repriza a doua, când puteam să egalăm mai devreme. Câteodată fotbalul este nemilos și trebuie să învățăm din greșeli. Am luat niște goluri care nu se vor mai repeta, cum rareori le vezi la noi, dar de mâine, uităm acest meci și vom pregăti meciul cu Mioveni, pentru că efectiv, suntem la mâna noastră.”

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

Sepsi învinge U Craiova, în jocul tur al semifinalei Cupei României, scor final 2-1

 

Card image