logo logo
Fotbal flash

Alcaraz, mijlocașul echipei Cadiz, autorul golului cu Valencia: „Efortul echipei a fost titanic”

07 ianuarie 2023

 

Card image

Teama de a nu retrograda și nevoia implicită de puncte, au fost determinante în victoria uriașă obținută de Cadiz în partida din deplasare cu Valencia, scor final 1-0. Partida disputată vineri pe Estadio de Mestalla din Valencia, a contat pentru etapa a 16-a din LaLIga.

Mijlocașul echipei vizitatoare, Rubén Alcaraz, autorul golului din minutul 9, cu un șut din marginea careului, a fost cel mai bun jucător de pe teren, dar meritul îl are întreaga echipă, în frunte cu apărarea, de care nu a reușit să treacă atacanții echipei Valencia. Toate centrările haotice ale celor de la Valencia, au fost respinse de cuplul de apărători centrali Luis Hernandez și Fali.

Deși au avut o posesie destul de mare, 74/26, Valencia a trimis decât două șuturi pe poartă, tot atâtea câte au trimis și cei de la Cadiz. Prima mare ocazie a Valenciei, a fost în minutul 69, prin Jose Gaya, iar portarul Jeremias Ledesma, a respins cu o intervenție excelentă.

Prețul victoriei celor de la Cadiz, a lăsat și urme, atacantul Jose Mari a fost accidentat destul de tare de Yunus Musah, în minutul 81, fiind scor pe brațe de pe teren și transportat direct la spital, având probabil o fractură în zona gleznei.

După acest rezultat, Cadiz urcă cel puțin provizoriu în clasament pe locul 17, cu 15 puncte, iar Valencia, cu 19 puncte rămâne tot provizoriu, pe locul 10, așteptând celelalte rezultate din etapă. Jocul echipei Valencia, din deplasare cu Real Madrid, din etapa următoare a fost programat pe 2 februarie. Cadiz va evolua pe 16 ianuarie, acasă cu Elche, ocupanta ultimei poziții în clasament și speră să lege două victorii.

Declarații după victoria echipei Cadiz, în deplasare cu Valencia

Antrenorul echipei Cadiz, Sergio González, a declarat după meciul câștigat cu Valencia, conform site-ului clubului Cadiz, următoarele: „Echipa a făcut o treabă excelentă în toate liniile. Am așteptat în 2/3 din terenul nostru, iar ei au găsit mai puține modalități de exprimare. Nu i-am lăsat să alerge. Am meritat victoria datorită planului de joc pe care l-am avut. În ultima parte a meciului au avut niște centrări laterale, dar am fost buni. Este o victorie prestigioasă care ar trebui să ne dea coloana vertebrală pentru tot ce va urma. Important este să obții puncte cât mai multe și cât mai repede posibil. Cu toții am fost la un nivel bun. Am fost o echipă cu majuscule. Am generat foarte mult pericol și pe contraatacuri. Am marcat golul care ne-a dat încredere. Vreau să-i trimit o îmbrățișare lui José Mari, abordarea a fost puternică și poate fi o accidentare complicată. Sper ca accidentarea să fie cât se poate de minoră și ca, căpitanul nostru să fie disponibil cât mai curând posibil."

Rubén Alcaraz, marcatorul golului victoriei, a declarat conform aceleiași surse, după meciul cu Valencia, următoarele: „Nu există o modalitate mai bună de a începe anul 2023 decât cu o victorie pe un astfel de teren. Cred că am făcut totul bine. Ne-am apărat bine, am contraatacat bine. A fost un meci complet din partea întregii echipe, iar rezultatul a dovedit-o. Efortul echipei a fost titanic, noi am fost Cádiz-ul pe care ne-am dorit cu toții să-l vedem. Aceasta este linia pe care trebuie să o urmăm. Nu e ușor să câștigi în Prima Divizie. Știam că odată ce scorul împotriva lor, vor deveni nervoși, am avut răbdare și totul a fost bine. Vreau să felicit echipa, să ofer victoria fanilor, cu toții suferim foarte mult și sunt sigur că vom obține mult mai multe victorii.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

P

Croația învinge Maroc în finala mică a Campionatului Mondial și obține medaliile de bronz

 

Card image