Anglia termină grupa D, la EURO 2020 pe primul loc, după victoria cu Cehia, scor 1-0

București, 23 Iunie 2021

../Imagini-07-2021/Cehia-Anglia-0-1

Pe stadionul Wembley și în prezența a 19000 de spectatori, reprezentativa Angliei a învins marți Cehia, scor 1-0 și se califică în optimile UEFA EURO 2020, de pe prima poziție, cu 7 puncte. A doua echipă calificată direct din grupa D, este Croația, care a reușit victoria cu scorul de 3-1, împotriva Scoției. Cehia a terminat pe locul 3, cu 4 puncte și se califică de pe această poziție în optimi.

Singurul gol al partidei de pe Wembley, a fost marcat de atacantul Raheem Sterling, în minutul 12. Același Sterling, a avut șansa să deschidă scorul, în minutul 2, atunci când mingea a nimerit bara porții lui Tomas Vaclik.

Anglia a mai avut o altă mare ocazie de gol prin Harry Kane, în minutul 26, atunci când portarul ceh s-a făcut remarcat. De partea Cehiei, consemnăm două ocazii de gol, prin Tomas Holes, minutul 28, iar peste numai 8 minute, Tomas Soucek a trimis din interiorul careului, puțin pe lângă poarta lui Jordan Pickford.

Declarația selecționerului Angliei, după calificarea în optimile EURO 2020

După victoria cu Cehia și calificarea în optimi, antrenorul Angliei, Gareth Southgate, a declarat conform The Guardian, următoarele: „Am jucat împotriva a două adversare, Croația și Cehia, care cred că joacă la un nivel foarte bun. Lucrul bun este că ne îmbunătățim jocul în continuare. Avem mai multe minute de meci pe teren, pentru jucătorii importanți. Ne-am epuizat puțin și este important să putem face modificări. Le-am spus jucătorilor astăzi că, următorul joc va fi cu ceva mai puțină presiune, deoarece ne-am calificat, dar mai avem încă ceva de realizat. În primul sau în al doilea rând, nu există nicio modalitate de a cunoaște calea cea mai bună pentru a ajunge să joci finala pe Wembley.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X