logo logo
Fotbal flash

Barcelona câștigă Super Cupa Spaniei, după victoria în finala cu Real Madrid, scor 3-1

16 ianuarie 2023

 

Card image

Câștigarea Super Cupei Spaniei, după finala cu Real Madrid, disputată duminică pe King Fahd International Stadium din Riyadh (Arabia Saudită), scor 3-1, a însemnat și primul trofeu câștigat de antrenorul Xavi, din postura de antrenor pe banca Barcelonei. Totodată, pentru echipa FC Barcelona, reprezintă al 14-lea trofeu de Super Cupa Spaniei câștigat.

Real Madrid a pornit anul 2023 destul de slab, 2 eșecuri și o singură victorie în trei meciuri oficiale disputate. În jocul cu Barcelona, elevilor lui Carlo Ancelotti nu le-a ieșit aproape nimic, fiind surprinși de cele mai multe ori de contraatacurile tăioase ale Barcelonei.

Golurile au fost marcate de Gavi, minutul 33, din pasa lui Robert Lewandowski, apoi Robert Lewandowski, minutul 45, a înscris pentru 2-0, din pasa lui Gavi, iar golul al treilea l-a marcat Pedri, minutul 69, din pasa lui Gavi. Pentru Real Madrid, a marcat Karim Benzema, minutul 90+3.

Cu un gol marcat și coautor al celorlalte două goluri, atacantul Barcelonei Gavi, a fost cel mai bun jucător de pe teren, MVP-ul meciului. S-au mai făcut remarcați de la Barcelona, Lewandowski și Pedri. De altfel, toți jucătorii echipei lui Xavi, au evoluat excelent, respectând sarcinile tactice, cu pase precise și pe jos, câștigând multe dueluri cu adversarul direct.

Declarația antrenorului echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, după eșecul în finala Super Cupei Spaniei

Antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, a declarat la conferința de presă de după meciul cu Barcelona, conform cotidianului spaniol AS, următoarele: „Trebuie să învățăm din acest eșec, este o perioadă dificilă și atât. Sunt multe lucruri de făcut. Știam înainte de meci că echipa nu este la cel mai bun nivel. Avem unele deficiențe de îmbunătățit. Am dat cadouri la primele două goluri. Meciul a început fără prea mult ritm. Când s-a deschis scorul, au fost mai încrezători. Evitarea cadourilor este pe primul loc, pentru că le-am dat pe primele două, iar apoi jucăm ca o echipă. E lipsă de respect să spui că, am pierdut cu Barça, i-am bătut în La Liga. Au jucat mai bine și au meritat victoria. Este adevărat că momentul echipei nu este bun. Această echipă are calitatea de a fi din nou competitivă. Suntem foarte răniți, Madridul câștigă de obicei finala. Dar mai este mult din acest sezon și vom juca până la final. Nu e în capul meu să vorbesc despre umilință, e prea mult. În sport uneori câștigi și alteori pierzi.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

P

Erling Haaland, atacant Man City, autorul dublei cu Leeds: „Este fantastic să câștigi”

 

Card image