Belgia învinge Portugalia, scor 1-0 și va întâlni Italia în sferturile EURO 2020

București, 28 Iunie 2021

../Imagini-07-2021/Thorgan-Hazard-nr-16

Duminică la Sevilla, într-o partidă din optimile Campionatului European, Belgia a câștigat împotriva Portugaliei, scor 1-0, urmare a golului înscris de Thorgan Hazard, în minutul 42 și merge mai departe, întâlnind în sferturile de finală Italia, partidă ce se va disputa vineri, la München.

Cristiano Ronaldo, golgheterul la zi al competiției, cu 5 reușite, a prins o zi mai slabă și nu a avut decât o singură ocazie de gol, minutul 25, în urma unei lovituri libere. Alte ocazii clare de gol ale portughezilor, au fost pe finalul de meci, în minutele 83 și 88, atunci când fundașul Raphael Guerreiro, a trimis mingea în bară, iar la faza din minutul 88, portarul Thibaut Courtois în vârstă de 29 ani, legitimat la Real Madrid, s-a făcut remarcat la șutul lui Andre Silva.

Rapoartele statistice ale partidei, au fost de partea echipei Portugaliei, cu o posesie de 56/44, însă echipa Belgiei cu un singur șut pe poartă, a fost echipa mai pragmatică și în aceste condiții, își va păstra în continuare locul 1, în clasamentul mondial al echipelor naționale, ce va fi dat publicității de FIFA, în luna iulie.

Reacții după partida Belgia- Portugalia, scor 1-0

Mijlocașul echipei Belgei, Thorgan Hazard, autorul singurului gol, a declarat după victoria cu Portugalia, conform site-ului UEFA, următoarele: „În aceste tipuri de jocuri trebuie să îți aperi șansele cu ambele mâini. La gol, portarul se aștepta să aleg celălalt colț, așa că mingea a intrat. Sunt fericit că am putut înscrie pentru țara mea !”

De partea cealaltă, João Palhinha, mijlocaș Portugalia, a declarat conform aceleiași surse: „Am creat mai multe șanse decât Belgia. În prima repriză, am reușit să controlăm bine jocul. Nu-mi amintesc nicio altă ocazie pentru Belgia, în afară de gol. Mergem acasă, cu o mare nefericire.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X