logo logo
Fotbal flash

Cel mai bun arbitru din Turcia, Cüneyt Çakır și-a încheiat cariera de arbitraj

20 noiembrie 2022

 

Card image

Cüneyt Çakır și-a încheiat cariera de arbitraj activ în meciul amical de la Gaziantep, dintre selecționatele Turciei și Cehiei, disputat sâmbătă și încheiat cu scorul de 2-1, în favoarea gazdelor.

Çakır, care a arbitrat primele 5 minute ale meciului amical dintre Turcia și Cehia de pe Stadionul Kalyon, după care a fluierat brusc finalul meciului, fiind îmbrățișat de fotbaliștii turci și cehi pe teren. Partida a continuat cu arbitrul de centru delegat pentru acest amical, scoțianul William Sean Collum.

Çakır, care a primit ovație în picioare și scandarea „Turcia este mândră de tine” din partea suporterilor de pe stadion, apoi a primit un buchet mare de trandafiri și o plăcuță de apreciere din partea președintelui Federației Turce de Fotbal (TFF), Mehmet Büyükekși.

Cüneyt Çakır a fluierat în 589 de meciuri în timpul carierei sale de arbitru, dintre care 385 în Super Liga turcă și 204 partide internaționale. Cüneyt Çakır,  a fost printre cei mai buni arbitri din UEFA Champions League, cel mai prestigios turneu din fotbalul european.

Çakır, care a arbitrat în faza grupelor din UEFA Champions League de 54 de ori, a arbitrat finala o dată și de 6 ori semifinale, în această organizație și a fost arbitrul cu cea mai mare carieră a Ligii Campionilor după arbitrul elvețian Urs Meier.

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

P

Liverpool învinge Napoli, scor 2-0, în ultima partidă a grupei A, din Liga Campionilor

 

Card image