logo logo
Fotbal flash

Chelsea se califică în sferturile de finală ale Champions League, după ce a învins Dortmund

08 Martie 2023

 

Card image

Marți pe stadionul Stamford Bridge din Londra, într-o partidă a returului optimilor de finală din Champions League, Chelsea a reușit victoria împotriva echipei germane Dortmund, scor 2-0 și să se califice în sferturile de finală. În partida tur, disputată pe 15 februarie, Dortmund a reușea o victorie la limită cu Chelsea, scor 1-0.

Partida a început cu o întârziere de aproape 15 minute, datorită aglomerației traficului londonez, autocarul echipei Dortmund ajungând cu întârziere la stadion. La această partidă, au asistat în tribune un număr de aproximativ 39 mii de spectatori, care au plecat mulțumiți de jocul echipei favorite.

Golurile echipei Chelsea, au fost înscrise de Raheem Sterling, minutul 43 și Kai Havertz, dintr-un penalti repetat în minutul 53. Arbitrul de centru, olandezul Danny Makkelie, a trebuit să decidă repetarea executării penalti-ului, întrucât în momentul executării, erau mulți jucători pătrunși în interiorul suprafeței de pedeapsă și mingea trimisă de Havertz nimerise bara.

Deși jucătorii echipei Dortmund au dominat partida, având o posesie a balonului mai bună, cei de la Chelsea au fost mai pragmatici, reușind ca după ce tabela arăta scorul de 2-0, să mențină rezultatul, apărând-use cu calm și fără trageri de timp.

Tragerea la sorți pentru meciurile din sferturile de finală și a semifinalelor, va fi pe data de 17 martie, de la orele 13:00, în Elveția, la sediul UEFA de la Nyon.

Declarații după partida Chelsea v Dortmund, scor 2-0

Atacantul central al formației Chelsea, Kai Havertz, de origine germană, care a fost și cel mai bun jucător de pe teren, a declarat după calificarea în sferturile Champions League, conform site-ului UEFA, următoarele: „Ultimele două săptămâni au fost grele pentru noi: am pierdut multe meciuri. Liga Campionilor este importantă pentru noi și este ultimul turneu în care ne aflăm, așa că trebuie să dăm totul pentru el. Am arătat caracter, că vrem să câștigăm din nou această competiție. Trebuie să construim pentru acest lucru și să câștigăm meciuri în Premier League".

Antrenorul lui Chelsea, Graham Potter, a declarat după victoria cu Dortmund, conform aceleiași surse: „Sunt destul de emoționat. După cum vă puteți imagina, a fost un meci tensionat pe final, dar am crezut în băieți, au fost fantastici. Au jucat foarte bine și-au creat șanse bune și sunt încântat pentru ei, că au reușit să câștige. Este minunat pentru toată lumea de aici. A fost important să punem o anumită presiune pe ei, să nu-i lăsăm să se organizeze. E un sentiment fantastic în vestiar. Toată lumea e încântată. Am trecut printr-o perioadă grea și evident, această competiție înseamnă foarte mult pentru noi. Am vrut să progresăm și să intrăm în ultimele opt, ceea ce am făcut. Și acum ne vom pregăti bine, pentru că avem câteva săptămâni la dispoziție.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

Așa analizează tipsterii meciurile pentru pariuri sportive

 

Card image