logo logo
Fotbal flash

Chiar dacă a evoluat slab, Manchester City câștigă partida din deplasare cu Arsenal, scor 2-1

02 Ianuarie 2022

 

Card image

Pe Emirates Stadium din Londra și în prezența a 60 mii de spectatori, Arsenal a pierdut jocul din cadrul etapei a 21-a din Premier League, cu lidera clasamentului Manchester City, disputat sâmbătă, scor final 1-2. Pentru Arsenal a marcat Bukayo Saka, minutul 31, iar golurile echipei Man City, au fost marcate de Riyad Mahrez, minutul 57, din penalty și Rodri, minutul 90+3.

Cea mai controversată fază a meciului, a fost cea din minutul 57, când Stuart Attwell a obținut penalti-ul, după ce Granit Xhaka l-a tras ușor de tricou. Mai degrabă a fost o simulare, dar atât centralul partidei Stuart Attwell și cât și brigada de arbitri VAR, au văzut cu tortul altceva și au acordat penalty, cât și eliminarea fundașului Gabriel, pentru cumul de cartonașe galbene, al doilea cartonaș fiind acordat pentru proteste. La faza respectivă și Granit Xhaka a primit cartonașul galben.

În clasament, după acest rezultat, Man City se află în continuare pe prima poziție cu 53 puncte, la 11 puncte distanță față de Chelsea, care are un joc mai puțin disputat. Arsenal se situează pe locul 4, cu 35 puncte, iar în continuare lupta se va da pentru ocuparea celor trei locuri de Champions League rămase disponibile. Trebuie precizat faptul că, Man City se află la a 11-a victorie consecutivă în Premier League, o performanță destul de bună.

În etapa următoare, care se va disputa pe 15 ianuarie, Man City va evolua acasă cu Chelsea, un adevărat derby, în care vom vedea la treabă locurile 1 și 2. În ziua următoare, Arsenal va evolua cu Tottenham, două echipe care luptă pentru ocuparea unui loc de Champions League.

Reacția antrenorului echipei Man City, Pep Guardiola, după victoria cu Arsenal

Antrenorul de 50 ani, al echipei Man City, Pep Guardiola, a declarat după victoria cu Arsenal, conform site-ului oficial al clubului, următoarele: „Să câștigi 11 meciuri la rând este atât de grozav în această perioadă. Dacă aruncai o privire la banca noastră de astăzi, puteai vedea patru jucători de la Academie. Am avut multe cazuri de COVID în acest sezon și accidentări. Phil Foden, Kyle și Rodri aflat la primul joc de la videcarea cu COVID. Astăzi am fost incredibil de obosiți, mental și fizic.”

În încheiere, Guardiola a mai adăugat: „Arsenal a fost mai bună astăzi, dar în fotbal se întâmplă astfel de situații, uneori norocul vine de partea noastră. Nu suntem o echipă care să marcheze goluri în prelungiri. Nu-mi amintesc când am marcat ultima dată un gol după minutul 90! Poate acum doi sau trei ani, s-a întâmplat când Raheem a pus mingea în plasă împotriva lui Southampton.”

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

Dinamo a reușit victorie cu Chindia, cu multă șansă și după ce s-au apărat eroic

 

Card image