logo logo
Fotbal flash

Cu două egaluri și o înfrângere, Franța ocupă ultima poziție în clasamentul grupei 1

11 iunie 2022

 

Card image

După trei partide disputate în Grupa A din Liga Națiunilor, selecționata Franței ocupă ultima poziție din clasament, cu numai două puncte și dacă va continua pe aceiași linie, o vom vedea retrogradată în Liga B a competiției. Antrenorul Franței Didier Deschamps, spunea după egalul din etapa anterioară cu Croația, faptul că, jocurile din Liga Națiunilor sunt o șansă de a se pregăti mai bine pentru Cupa Mondială, de la finalul acestui an din Qatar.

Vineri pe stadionul Ernst Happel din Viena, Austria a ținut în șah Franța, partida terminând-use la egalitate, scor 1-1. Golurile au fost marcate de Andreas Weimann, minutul 38, pentru Austria, respectiv Kylian Mbappe, minutul 83, pentru Franța.

Autorul golului selecționatei Franței, Kylian Mbappe, nu a făcut parte din formula de start a partidei, nerefăcut bine după o accidentare, el fiind introdus în teren în minutul 63, dar pentru cât a evoluat, s-a descurcat excelent, datorită calităților pe care le are, iar alături de Coman și Diaby, au fost cei mai buni jucători ai echiepei Franței. Karim Benzema nu a prins o zi tocmai bună, el nereușind nicio fază spectaculoasă, datorită probabil și oboselii acumulate, finalului de sezon.

În etapa a 4-a, Franța va evolua luni la Paris împotriva Croației, iar Austria va juca în deplasare cu Danemarca. În clasamentul grupei, Danemarca are 6 puncte, urmată de Austria și Croația, ambele cu câte 4 puncte.

Reacții după egalul dintre Austria și Franța

Didier Deschamps, selecționerul Franței, a declarat după egalul cu Austria, conform site-ului UEFA, următoarele: „Trei puncte ar fi fost mai mult decât posibil. Este păcat. Mulți dintre jucătorii noștri sunt epuizați, dar acest lucru nu este o scuză. Mă bucur că Kylian Mbappé a fost apt timp de 30 de minute, este foarte important pentru echipa noastră. Am vrut să jucăm mai mult pe aripi, de aceea am revenit la 4-2-3-1. Ne-am creat multe șanse din flancuri, jocul a funcționat bine."

Ralf Rangnick, antrenorul Austriei, a declarat după jocul cu Franța, conform aceleiași surse: „De ce jucăm fotbal? Pentru distracție, desigur. Dar este mai distractiv să câștigi. Am primit două goluri inutile împotriva Danemarcei și Franței, ambele după set-uri pe care le-am avut. Știu că am jucat bine și am fost atât de aproape de trei puncte. Franța a reușit să ne pună sub o mare presiune. Dar până la golul egalizator, nu au avut atât de multe șanse clare. Trebuie să ne revenim rapid acum, apoi vom încerca să luăm trei puncte din Danemarca.”

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

În urma victoriei din deplasare cu FC Argeș, echipa FC Voluntari termină pe locul 4

 

Card image