logo logo
Fotbal flash

Cu un joc bun în deplasarea de la Galați, Dinamo se întoarce cu toate punctele puse în joc

12 mai 2023

 

Card image

Dinamo a învins în deplasare Oțelul Galați, scor 2-0, într-o partidă a etapei a 8-a, din play-off-ul Ligii a 2-a, disputate joi, în fața unor tribune arhipline, care sperau într-un rezultat favorabil al oțelarilor și să-și serbeze împreună revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc.

Printr-un joc excelent prestat, jucătorii lui Ovidiu Burcă au reușit să înscrie de două ori, în prima parte a meciului, având ca autori pe Gorka Larrucea, cu un șut pe jos din afara careului (minutul 5) și pe Ahmed Bani, șut pe colțul scurt din 14 metri, din pasa lui Lamine Ghezali (minutul 22).

Cea mai mare ocazie de gol a celor de la Oțelul, în prima parte a meciului, a fost în minutul 44, prin Scocîlcă, șut pe colțul scurt din 8 metri, mingea a fost bloată de portarul Filip Dujmovici, care i-a închis unghiul, mingea l-a lovit în piept.

În repriza a 2-a, Oțelul a mai avut două ocazii de gol, în minutele 82 și 86, prin Sârghi (reluare cu capul, mingea trece pe lângă poartă) și respectiv Cissoti (șut din 12 metri, mingea fiind respinsă în corner de portarul Dujmovic, cu o intervenție destul de eficace. Mai putem consemna în minutul 76, faultul inexplicabil al lui Patriche, asupra lui Panait, în zona liniei de margine a terenului, iar jucătorul Oțelului este proiectat într-o groapă amenajată în fața băncii de rezerve și primește îngrijiri medicale. Din fericire, Panait nu a suferit vătămări corporale, dar se pune problema cum a fost licențiat stadionul Oțelului.

În următoarele două etape, pentru locul de promovare directă, matematic, rămân în cărți doar Oțelul și Dinamo. Pentru locurile de baraj, avem trei echipe care se bat pentru cele două locuri: Dinamo, Gloria Buzău și Unirea Dej. Dintre toate, Dinamo are cele mai grele partide de jucat, cu Steaua și cu Politehnica Iași, în deplasare.

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

Man City se califică în semifinalele Champions League, după ce a eliminat Bayern

 

Card image