logo logo
Fotbal flash

Cu un joc excelent, Italia învinge Macedonia, scor 5-2 și așteaptă meciul decisiv cu Ucraina

18 noiembrie 2023

 

Card image

Vineri pe stadionil Olimpico din Roma, într-o partidă a grupei C, din preliminariile EURO 2024, Italia a învins clar Macedonia de Nord, scor 5-2 și o propulsează pe locul 2 al grupei, la egalitate cu Ucraina, ambele cu câte 13 puncte, despărțite de golaveraj.

Pentru Italia, au marcat Matteo Darmian 17'; Federico Chiesa 41', 45'+2; Giacomo Raspadori 81' și El Shaarawy 90'+3. Golurile Macedoniei de Nord, au fost marcate de Jani Atanasov 52', 74'. Mai trebuie spus că, în minutul 40, la scorul de 1-0, mijlocașul echipei Italiei, Jorginho a ratat un penalty.

Scorul final al partidei, este unul meritat pentru Italia, fiind echipa care a dominat jocul, a evoluat cu multă dezinvoltură, având o posesie de 62/38 și un raport al șuturilor pe spațiul porții de 11/2. Cei peste 56 mii de spectatori prezenți la meci, și-au încurajat favoriții, așa cum știu ei mai bine.

În această grupă, Anglia este calificată de pe prima poziție a clasamentului, cu 19 puncte, iar pentru al doilea loc de calificare, luptă Italia și Ucraina. Partida decisivă, dintre Ucraina și Italia se va disputa pe 20 noiembrie, pe BayArena din Leverkusen, începând cu ora 21:45. Italia se poate califica și la un rezultat de egalitate, având în vedere că, în meciul anterior, din 12 septembrie, Italia a câștigat cu 2-1 și are și un golaveraj superior.

Declarația antrenorului echipei Italiei, Luciano Spalletti, după partida cu Macedonia de Nord

Luciano Spalletti, antrenor Italia, a declarat după jocul cu Macedonia, conform site-ului UEFA, următoarele: "În ceea ce mă privește, cea mai bună muncă a noastră a fost în a doua repriză, nu în prima. Mi-a plăcut echipa în a doua repriză. Am lăsat garda jos pentru o clipă și acest lucru nu trebuie să se întâmple, dar nu am renunțat niciodată. Chiar și atunci când au marcat al doilea gol, am continuat să jucăm bine. Aceste meciuri dezvăluie nivelul de personalitate și băieții îl au. După ce scorul a devenit 3-2, mă așteptam să sufere, să stea deoparte. În schimb, au răspuns foarte bine, încercând să atace și mai mult. Dincolo de goluri, au fost create și alte oportunități importante.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
P

 

Farul și UTA Arad au terminat la egalitate, în partida restantă din etapa a 5-a

 

Card image