După 51 de ani, a venit și primul eșec al României în confruntările cu Anglia

București, 07 Iunie 2021

../Imagini-06-2021/Anglia-Romania-1-0

Duminică, pe stadionul Riverside, din Middlesbrough, într-o partidă amicală, Anglia a învins România, după o perioadă de 51 de ani, urmare a golului marcat dintr-un penalti, în minutul 68, de Marcus Rashford. Penalti-ul a fost acordat de centralul partidei, portughezul Tiago Martins, urmare a faultului comis în careu de către Tiberiu Căpușă, asupra lui Grealish, la doar un singur minut, după ce fusese introdus în teren, în locul lui Sorescu.

Din nou antrenorul Mirel Rădoi, face o schimbare neinspirată, introducând în teren un debutant la Echipa Națională, în locul lui Sorescu, care avusese până în acel minut, o prestație excelentă, într-o partidă cu un adversar de calibru.

În minutul 78, Henderson ratează un penalti, acordat în urma faultului lui Chiricheș asupra lui Calvert-Lewin, mai precis portarul României, Florin Niță, care activează la Sparta Praga, a ghicit colțul și a apărat.

Cu toate că, Anglia a avut două bare în prima repriză, echipa României a făcut o primă parte de meci bună, mai ales împotriva unui adversar ce se situează pe locul 4 în clasamentul mondial al cluburilor, iar repriza secundă a aparținut gazdelor. Din echipa României, s-au făcut remarcați, portarul Niță, cei patru fundași (Sorescu, Chiricheș, Nedelcearu și Camora), Andrei Ivan și Budescu, pentru cele 10 minute cât a fost folosit în ultima parte a meciului.

Declarația căpitanului echipei Angliei, Marcus Rashford, după victoria cu România

Căpitan echipei Angliei, pentru prima dată, Marcus Rashford a declarat după joc, conform site-ului oficial al UEFA, următoarele: „Este ceva la care visezi când ești copil și astăzi am reușit să realizez. A fost un joc dificil, a trebuit să muncim din greu, să rămânem împreună. Am făcut un joc bun cu mingea și a fost o provocare pentru defensivă, încercând să recuperăm mingea în spate. Am creat multe ocazii și am fost buni atât pe faza de atac, cât și defensiv.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X