logo logo
Fotbal flash

După a 2-a etapă a CE U19 din Slovacia, cunoaștem 3 semifinaliste: Franța, Italia și Anglia

23 iunie 2022

 

Card image

În partida din grupa B a turneului final al Campionatului European de fotbal U19, dintre Anglia și Serbia, disputată miercuri, scorul final a fost de 4-0, în favoarea englezilor, rezultat ce le asigură calificarea în semifinale, alături de Franța și Italia, din grupa A.

Golurile formației Anglia U19, au fost marcate de Dane Scarlett, minutul 5 și 40, Carney Chukwuemeka, minutul 68 și Daniel Jebbison, minutul 90+1. Deși scorul pare a fi unul drastic, formația Serbiei U19, a avut o posesie mai bună, 58/42, iar raportul ocaziilor de gol, a fost unul egal 11/11. Meritul englezilor a fost acela că și-au valorificat mai bine ocaziile pe care și le-au creat.

A 4-a semifinalistă poate fi Israel sau Serbia. Partidele din etapa a 3-a a grupei B, se vor disputa sâmbătă de la aceiași oră (21:00) și se vor confrunta Israel- Anglia și Austria- Serbia. Este greu de presupus că Israelul va obține cel puțin un egal cu Anglia, dar cel mai bine pentru ei ar fi să obțină un rezultat strâns, având un golaveraj pozitiv față de Serbia.

Declarația antrenorului Angliei U19, Ian Foster, după victoria cu Serbia și calificarea în semifinale

În vârstă de 45 ani, antrenorul Angliei, Ian Foster, a declarat după victoria cu Serbia și calificarea în semifinale, conform site-ului UEFA, următoarele: „Sunt mândru de jucători. E destul de greu să ajungi aici, e extrem de greu să te califici la o Cupă Mondială Under-20. Acest grup de jucători au ratat, turneele Under-17 și a fost o rușine pentru ei, așa că sunt absolut încântat. Evident că suntem încântați să ajungem în semifinale, dar avem un meci important sâmbăta aceasta. Focusul nostru se îndreaptă spre Israel. Știm cât de buni sunt și va fi un meci foarte greu pentru noi. Vom analiza ce a făcut Israelul în această seară, dar am structurat un plan de joc înainte de a veni aici, pe ceea ce am văzut în cele șase meciuri anterioare de calificare. Va fi un joc minunat pentru noi. Vom încerca cu disperare să câștigăm pentru că suntem Anglia, vrem să câștigăm fiecare meci. Ambele echipe vor încearca să câștige meciul, ar trebui să fie un adevărat spectacol."

„Vrem doar să batem Israelul. Nu suntem agitați în ceea ce privește Grupa A; trebuie să terminăm grupa B în mod corespunzător. Fotbalul are un mod de a te pedepsi, dacă nu îl tratezi corespunzător. Cel mai important meci al sezonului este împotriva Israelului și vom privi dincolo de asta sâmbătă seară. Cu oricine ne-am confrunta în semifinale va fi un joc de fotbal foarte interesant și vom aștepta cu nerăbdare provocarea", a mai spus în încheiere Ian Foster.

.

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

Danemarca a oferit prima surpriză în Liga Națiunilor, victorie în deplasare cu Franța

 

Card image