logo logo
Fotbal flash

După dușul rece cu Olanda, în Liga Națiunilor, Belgia a învins Polonia cu un scor categoric

09 iunie 2022

 

Card image

6-1 a fost rezultatul final al partidei dintre Belgia și Polonia, disputate miercuri la Bruxelles, contând pentru Liga A și grupa a 4-a din Liga Națiunilor. După dușul rece înregistrat în prima etapă cu Olanda, scor 4-1, jucătorii belgieni au avut capacitatea să se mobilizeze exemplar și să învingă Polonia, un adversar destul de incomod, care venea după o victorie acasă, cu Țara Galilor.

Evoluția scorului a decurs astfel: Polonia reușise să deschidă scorul, în minutul 28, după o acțiune excelentă a lui Robert Lewandowski, apoi gazdele au reușit să răstoarne scorul, marcând de șase ori în poarta lui Bartlomiej Dragowski, jucător ce evoluează la Fiorentina, având-ui ca autori pe Axel Witsel, minutul 42; Kevin De Bruyne, minutul 59; Leandro Trossard, minutele 73 și 80, Leander Dendoncker, minutul 83 și Lois Openda, minutul 90+3.

Vedeta polonezilor, atacantul Robert Lewandowski, a fost schimbat în minutul 69, de antrenorul Czeslaw Michniewicz, atunci când scorul pe tabelă era 2-1, pentru Belgia, introducând un alt atacant, Adam Buksa, pentru a încerca să revigoreze atacul.

În clasamentul grupei a 4-a, Olanda este pe prima poziție, cu 6 puncte, urmată de Belgia și Polonia, cu câte 3 puncte, iar ultimul loc este ocupat de Țara Galilor, fără nici un punct. În etapa a 3-a, Olanda va primi sâmbătă vizita Poloniei, iar Belgia va evolua în deplasare cu Țara Galilor, partidă ce se va disputa în aceiași zi. În ultimul clasament FIFA al Echipelor Naționale de fotbal, publicat la 31 martie, Belgia ocupă locul 2, Olanda, locul 10, Țara Galilor, locul 18 și Polonia, locul 26.

Declarația atacantului Poloniei, Robert Lewandowski, după eșecul cu Belgia

Atacantul Poloniei, Robert Lewandowski, a declarat după eșecul cu Belgia, conform site-ului UEFA, următoarele: „Da, înlocuirea mea a fost planificată. Am ajuns să joc mai mult decât trebuia, dar așa a fost planificat. Mă îndoiesc că aș putea juca 90 de minute în fiecare meci, pentru că acesta este sfârșitul sezonului, corpul este obosit și trebuie să luăm în considerare acest lucru. A fost un meci care ne va da multe de gândit, multe semne de întrebare în diferite părți ale planului nostru de joc și ale strategiei generale, dar și o lecție despre cum să jucăm împotriva unor astfel de echipe. Chiar și jucătorii atacanți au trebuit să se întoarcă și să ajute în apărare, ceea ce a necesitat mult efort. După aceea, este dificil să ai puterea de a ataca din nou. Uneori trebuie să găsești un echilibru între jocul defensiv și cel de atac. De multe ori ne-a lipsit puterea de a ieși și de a ține de minge. Belgienii nu au jucat cu nicio presiune mare, dar în același timp, noi nu am căutat modalități de a rămâne în posesie, de a juca mai repede. Eram mult prea statici.”

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

U Craiova învinge Farul, scor 4-1, într-o partidă din cadrul ultimei etape a play-off-ului Ligii 1

 

Card image