logo logo
Fotbal flash

După golul de kinogramă al lui Dragoș Grigore, Rapid câștigă în deplasare cu Botoșani

02 Martie 2023

 

Card image

Miercuri la Botoșani, într-un meci al etapei a 28-a din Superligă, Rapid a învins formația locală FC Botoșani, scor final 2-1, după un joc în care ambele echipe s-au întrebuințat la maximum, diferența fiind făcută de golul de kinogramă al lui Dragoș Grigore, în ultimul minut al timpului suplimentar.

Rapid a deschis scorul în minutul 42, autor fiind Ștefan Pănoiu, cu un șut din afara careului, mingea s-a strecurat printr-o aglomerație mare de jucători din careul botoșenenilor. Gazdele au reușit egalarea în minutul 90, prin Sekou Camara, cu un șut din 15 metri. Golul victoriei echipei Rapid a fost marcat în minutul 90+4, autor fiind Dragoș Grigore, cu o foarfecă ca la manual, din pasa lui Papeau.

Jucătorii echipei FC Botoșani, au dat o replică neașteptat de bună echipei Rapid, au dominat meciul în prima repriză, iar repriza secundă le-a aparținut jucătorilor lui Adrian Mutu. Portarul Horațiu Moldovan și-a adus contribuția la victoria echipei sale prin câteva intervenții fantastice. Astfel în minutul 57, a evitat un autogol al lui Morais, atunci când din centrarea în forță a lui Țigănașu, a deviat spre propria poartă din câțiva metri, apoi în minutul 66, același Horațiu Moldovan a respins în bară, după reluarea cu capul din câțiva metri a lui Mutombo.

Aflat în studiourile postului TV Orange Sport, managerul echipei FCSB, Mihai Stoica, a fost impresionat de forța și capacitatea echipei Rapid, după golul egalizator al lui Camara, de a marca în ultimele minute din timpul suplimentar, precum și de execuția excepțională a lui Dragoș Grigore. Dacă și reprezentantul FCSB, al celei mai mari rivale, apreciază jocul Rapidului, am vrea să știm și părerea lui Dan Petrescu sau Gheorghe Hagi. În orice situație, după înjumătățirea punctelor, vom avea un play-off cu multe surprize și Campiona nu este decisă.

După acest rezultat, Rapid urcă din nou pe podium, cel puțin pentru o zi, ocupând locul 3, cu 52 puncte, cu un punct mai mult decât FCSB, ocupanta locului 4, cu un joc mai puțin disputat și cu 4 puncte mai puțin decât CFR Cluj (locul 2). FC Botoșani ocupă locul 12, cu 31 puncte, iar după evoluția echipei, nu se pune problema retrogradării, după jocurile din play-out, ce vor urma.

Declarația antrenorului echipei Rapid, Adrian Mutu, după succesul cu FC Botoșani

După victoria cu FC Botoșani, antrenorul echipei Rapid, Adrian Mutu, a declarat la canalul TV Orange Sport, următoarele: „Am trecut de la agonie la extaz într-un minut și mă bucur că, până la urmă am câștigat acest meci, pe un teren greu. Am întâlnit o echipă bună, a fost un meci echilibrat, iar calitatea noastră și-a spus cuvântul. La golul lor egalizator, am fost puțin frustrat, pentru că, atunci când ți se întâmplă în ultimul minut, fiind și un gol norocos, nefiind o fază lucrată din partea Botoșaniului, ci un șut care a fost interceptat, dar asta este și noi am egalat pe alții în ultimele secunde. Mă bucur că, cei care au intrat și-au adus aportul la această victorie.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

Deși și-au dorit mult, Rapid nu poate trece de complexul FCU Craiova

 

Card image