logo logo
Fotbal flash

După victoria cu Bayern, scor 3-0, Man City este cu un pas în semifinalele Champions League

12 aprilie 2023

 

Card image

Marți, pe City of Manchester Stadium și în prezența a peste 52 mii de spectatori, într-o partidă din sferturile de finală a Champions League, manșa tur, disputată pe o ploaie destul de considtentă, formația Man City, a reușit să învingă Bayern München, scor 3-0 și este cu un pas în semifinalele competiției. Returul acestei duble manșe, este programat pe data de 19 aprilie, pe Allianz Arena din München.

Golurile echipei Man City, cu Pep Guardiola pe bancă, au fost marcate de Rodri, 27'; Bernardo Silva, 70' și Erling Haaland, 76'. Mai trebuie precizat că, primul gol înscris de Rodri, a fost în urma unei pase rpimite de la Bernardo Silva, iar Erling Haaland, a fost coautor la golul lui Bernardo Silva.

Cu golul marcat, atacantul Erling Haaland, conduce în clasamentul golgheterilor, prezentei ediții a Champions League, cu 11 goluri, fiind urmat pe locul secund de atacantul lui Liverpool, Mohamed Salah. În același clasament, îl regăsim pe poziția a 3-a, pe Kylian Mbappe, atacantul echipei PSG, cu 7 goluri, la egalitate cu Goncalo Ramos (Benfica).

În cealată partidă a zilei, disputată la Lisabona, formația locală Benfica a pierdut cu scorul de 2-0, împotriva formației Inter Milano. Returul acestui joc, este programat pe data de 19 aprilie, pe stadionul Giuseppe Meazza, din Milano, italienii având prima șansă de calificare în semifinale.

Reacții, după victoria echipei Man City, împotriva Bayern, scor 3-0

Thomas Tuchel, antrenorul echipei Bayern, a declarat după eșecul cu Man City, conform site-ului UEFA, următoarele: „Nu sunt deloc de acord cu rezultatul. Am fost pedepsiți în faze în care am fost echipa mai bună. Am fost pur și simplu pedepsiți cu brutalitate astăzi. Am crezut că evoluția noastră a fost foarte bună, până la 2-0. Nu vreau să vorbesc despre rezultat. Cred că meritam cel puțin un gol. Cred că jucătorilor noștri le-a lipsit un pic de încredere și formă. Desigur, rezultatul este amar pentru noi. M-am îndrăgostit puțin astăzi de echipa mea, de felul în care au performat. Chiar dacă sună ciudat, a fost foarte distractiv."

Pep Guardiola, antrenorul lui Man City, a declarat, conform aceleiași surse, următoarele: „Când ești acolo îți dai seama cât de bună este Bayern Munchen ca echipă. A fost un meci strâns timp de 60 de minute. În multe momente au fost mai buni decât noi, dar după 65 de minute am marcat al doilea gol și asta ne-a ajutat foarte mult. Am fost agresivi la al doilea gol. Uitându-se la banca lor, a existat întotdeauna o amenințare. Rezultatul este foarte, foarte bun, dar există a doua manșă de jucat. Am locuit doi ani la Munchen. Cunosc mentalitatea și calitatea pe care le au. Mai avem un meci puternic de jucat.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

După jocul cu Italia, Southgate, antrenor Anglia: Am luptat, am suferit și am adus victoria acasă

 

Card image