logo logo
Fotbal flash

După victoria cu Israel, România obține o calificare de prestigiu la EURO 2024

19 noiembrie 2023

 

Card image

După victoria României cu scorul de 2-1, în partida cu Israel, disputată sâmbătă în Ungaria, pe stadionul Pancho Aréna din localitatea Felcsút, din cadrul penultimei etape a grupei I, a preliminariilor EURO 2024, reprezentativele României și Elveției se califică la turneul final din Germania, ce se va disputa în 2024.

Partida a debutat cum nu se putea mai rău pentru Naționala României, primind gol încă din minutul 2, în urma unui corner și a unei recentrări, având-ul ca autor pe Eran Zahavi. George Pușcaș a reușit egalarea în minutul 10, cu o reluare cu capul din câțiva metri, după ce mingea a revenit în teren din bara transversală, la șutul lui Denis Drăguș. Golul victoriei a fost marcat de Ianis Hagi, cu un șut pe jos din mijlocul careului, în minutul 63.

Din minutul 85, Valentin Mihăilă a fost eliminat, primind cartonașul roșu, după un fault asupra atacantului izraelian, Dor Turgeman. Simțind pericolul ce urma să vină, în 10 jucători, Edi Iordănescu a trimis imediat în teren pe Adrian Rus și pe Alexandru Cicâldău.

După 9 etape disputate, România ocupă locul 1 în clasament, cu 19 puncte, urmată de Elveția, cu 17 puncte. Locul 3 este ocupat de Israel, cu 12 puncte, iar pe ultimele locuri, avem Kosovo, 11 puncte, Belarus, 9 puncte și Andorra, 2 puncte.

Jocul din ultima etapă ce se va disputa marți pe Arena Națională dintre România și Elveția, are o singură miză, locul 1 în grupă și în care va lipsi acea presiune uriașă ce apasă pe umerii jucătorilor ambelor echipe. Ținând cont de perioada mai slabă prin care trece fotbaliștii elvețieni, jucătorii noștri trebuie să obțină victorie și să termine grupa neînvinși, de pe prima poziție.

Declarația atacantului George Pușcaș, după victoria cu Israel

După victoria cu Israel, atacantul României, George Pușcaș, autorul primului gol, a declarat la canalul de televiziune Prima TV, următoarele: „Astăzi, orice român este fericit, inclusiv cei din afara țării, trebuie să le fi adus bucurie, oricărora dintre ei, această calificare. La faza golului, am fost la locul potrivit, m-am dus după acea minge. Pe parcursul jocurilor din această campanie, n-am făcut mereu jocuri bune, am fost și criticat, dar criticile mi-au adus un plus. Țtiam că îmi voi scoate la capăt această muncă, depusă de mine, de Mister, de tot grupul acesta. Mai știu că orice român care se uită și îmbrac tricoul acesta, dau ultima picătură de transpirație. Nu este mândrie mai mare pentru mine, decât să-mi reprezint țara și să joc la cel mai mare nivel.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
P

 

Victorie importantă obținută de Milan în jocul cu PSG, din grupa F, a Champions League

 

Card image