logo logo
Fotbal flash

FC Voluntari se califică în finala Cupei României, după ce a trecut lejer de FC Argeș

12 mai 2022

 

Card image

Miercuri în returul de semifinală al Cupei României, disputat pe stadionul Nicolae Dobrin, formația FC Voluntari a învins FC Argeș, scor 1-0 și se califică în finală, cu scorul general de 3-0. Golul a fost marcat în minutul 85 de Cosmin Achim, dintr-un penalty.

Formația FC Argeș, condusă de pe bancă de Andrei Prepeliță, a practicat un fotbal destul de mediocru, jucătorii fiind lipsiți de acea determinare necesară în fața propriilor suporteri, dar nici formația din comuna Voluntari nu s-a omorât cu firea, fiind la adăpostul celor două goluri din partida tur, s-au mulțumit să se apere în linie cu trei masivi fundași centrali.

La faza penalty-ului din minutul 84, putem spune că a fost acordat cam ușor de centralul Adrian Cojocaru, faultul comis de Boldor asupra lui Helder, a fost în afara careului. Cartonașul roșu încasat de Boldor este meritat, făcând fault în calitate de ultim apărător.

Fiind pe banca de rezerve, din minutul 62, de când a fost înlocuit cu Meleke, Vadim Rață care încasase un cartonaș galben în minutul 4, știa că dacă în meciul următor cu FCSB din campionat va încasa un alt cartonaș galben, va sta în meciul din finală, astfel că a fost îndrumat să iasă în evidență în fața arbitrilor și să mai încaseze un cartonaș galben și implicit pe cel roșu!

FC Argeș a avut șansa să intre în meci în minutul 51, atunci când Ionuț Șerban a ratat un penalty, mai precis portarul ilfovenilor Mihai Popa a ghicit colțul. Și acest penalty a fost ușor acordat de centralul partidei, fundașul Droppa l-a împins ușor cu umărul pe Cristi Dumitru, faze care se întâmplă în mod obișnuit în careurile de 16 metri și de cele mai multe ori, nu se consideră faulturi.

Finala se va disputa pe data de 19 mai, pe stadionul Giulești, iar FC Voluntari își va cunoaște astăzi adversara, după cea de-a doua semifinală, dintre U Craiova și Sepsi, în tur a fost 2-1 pentru echipa Sepsi, condusă de pe bancă de Cristaiano Bergodi.

Declarația portarului echipei FC Voluntari, Mihai Popa, după victoria cu FC Argeș

Portarul echipei FC Voluntari, Mihai Popa, care a apărat un penalty, a declarat după jocul cu FC Argeș, la canalul TV Digi Sport, următoarele: „A fost un meci foarte greu, au avut un penalty, a trebuit să-l apăr, dar am terminat cu bine. Ne-a fost frică de acest joc, aveam 2-0 din tur, scor periculos și ne așteptam la orice. Am intrat pe teren motivați să ajungem în finală și asta s-a întâmplat. Aștept finala cu nerăbdare, anul trecut am pierdut finala, anul acesta sper să o câștig. Meciul următor din campionat cu FCSB este important, noi încercăm să ne păstrăm poziția a 4-a și trebuie să dăm totul, ca să luăm cele trei puncte.”

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

Fotbalul, pasiune și adrenalină

 

Card image