logo logo
Fotbal flash

FCSB învinge U Craiova, iar ultima partidă dintre FCSB și CFR Cluj se va juca cu titlul pe masă

09 mai 2022

 

Card image

FCSB învinge U Craiova, în jocul disputat duminică pe Ion Oblemenco, în fața unor tribune arhipline, urmare a golului marcat în minutul 87, de fostul atacant al Universității, în vârstă de 25 ani, Ivan Mamut.

FCSB a meritat victoria, a fost echipa care și-a creat mai multe faze de gol, iar cele trei puncte o ajută în lupta pentru câștigarea titlului cu CFR Cluj. În jocul elevilor lui Reghecampf, s-a putut observa un start de partidă, care a durat cam până la jumătatea primei reprize, destul de incoerent, jucătorii au dat multe pase greșite și au fost părut temători față de adversar.

Mai putem adăuga că Universitatea a avut și multă neșansă în această partidă, trimițând mingea în bară de două ori, în minutele 50, prin Ștefan Baiaram și 90+3, prin Mihai Căpățână. Antrenorul Laurențiu Reghecampf a făcut două schimbări neinspirate în minutul 74, scoțând din teren pe cei mai buni dintre jucătorii săi, Screciu și Baiaram, iar cel puțin pe faza de apărare, echipa a fost slăbită.

Maniera de arbitraj a brigăzii de arbitrii de talie europeană, condusă la centru de Istvan Kovacs, a tolerat multe faulturi dure, de ambele părți, fără ca de multe ori să oprească jocul și să acorde cartonașe galbene.

Pentru U Craiova, urmează partida retur cu Sepsi, din semifinala Cupei României, programată joi, pe propriul stadion, fiind-ui necesară victorie la o diferență de două goluri pentru a juca în finală. La finalul săptămânii viitoare, craiovenii se vor deplasa apoi la Cluj, pentru partida cu CFR Cluj, din penultima etapă a play-off-ului Ligii 1.

Mai trebuie adăugat că, în cazul necalificării în finala Cupei României, sau se vor califica și vor pierde finala, Universitatea Craiova va disputa barajul pentru participare în UEFA Conference League, cu echipa din play-out, care la rândul său va fi învingătoarea din celălalt baraj, dintre locurile 1 și 2 la finalul play-out.

Declarația fundașului echipei Universității Craiova, Nicușor Bancu, după eșecul cu FCSB

La finalul partidei, căpitanul Universității Craiova, Nicușor Bancu, a declarat la canalul TV Digi Sport, următoarele: „Este o dezamăgire foarte mare, ne pare rău că a fost o atmosferă fantastică. Noi am dat totul pe teren, am avut multe ocazii de a marca, iar ocaziile s-au răzbunat. Am avut și un gol anulat și a venit acel gol al lor, incredibil, la prima atingere a lui Mamut, au reușit să marcheze și a fost foarte greu să mai revenim, mai erau cinci minute. Cei de la FCSB, au știut să profite, au avut noroc pe faza de apărare și la prima ocazie mai clară, au reușit să înscrie. Așa se întâmplă, când ai noroc, câștigi chiar dacă nu ataci foarte mult.”

În încheiere, Nicușor Bancu a mai spus: „În prima parte a meciului, am încercat să stăm compacți, să ne apărăm la 30 de metri de poarta noastră, pentru că știam că dacă le vom da spații, vom avea de suferit. Cred că ne-a reușit acest lucru, am făcut o partidă foarte bună, iar golul lui Mamut a decis partida.”

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

Victorie chinuită obținută de Dinamo cu Gaz Metan, scor 1-0

 

Card image