logo logo
Fotbal flash

FCSB se întoarce de la Craiova cu toate punctele puse în joc și urcă pe locul 6 în clasament

14 noiembrie 2022

 

Card image

Duminică, pe stadionul Ion Oblemenco, FCU Craiova s-a confruntat cu FCSB, într-un joc al etapei a 18-a din Superligă, la capătul căruia, victoria a revenit oaspeților, scor 2-0. Rezultatul o propulsează pe FCSB pe locul 6 din clasament, cu 26 puncte și două jocuri mai puțin disputate. Dacă Hermannstadt pierde la Botoșani, în ultimul joc al acestei etape, ce se dispută astăzi, la o diferență mai mare de două goluri, FCSB va ajunge pe locul 5.

Golurile echipei FCSB, cu Mihai Pintilii, antrenor interimar pe bancă, au fost marcate de Octavian Popescu, minutul 4 și Dawa, minutul 26. Cei de la FCU Craiova puteau marca cel puțin de două ori, după cele mai mari ocazii pe care le-au avut și anume, în minutul 22, Aurelian Chițu a trimis din cădere de la 8 metri și portarul Târnovanu a respins cu piciorul, după o intervenție senzațională, apoi am asistat în minutul 76, la ocazia lui Sidibe, care la un minut după ce fusese introdus în teren, a trimis mingea în bara porții lui Târnovanu.

După felul cum s-au prezentat la această partidă, echipa condusă de Nicolo Napoli, care a revenit pentru a 9-a oară la FCU Craiova, nu merită locul 15 ocupat în acest moment în clasament, de retrogradare directă. Sigur mai sunt de jucat destul de multe etape, va fi apoi și faza play-out. Diferența de puncte dintre locul 15 ocupat de craioveni și locul 9, este de numai 5 puncte, astfel că dacă se leagă 2-3 victorii consecutive, orice echipă din această zonă va avea o perioadă mai liniștită privind evitarea ultimelor locuri ale clasamentului.

După această etapă, campionatul se întrerupe, urmare a disputării meciurilor din grupele Campionatului Mondial din Qatar și se va relua în jurul datei de 3 decembrie. FCU Craiova urmează să dispute în etapa următoare derby-ul cu U Craiova. Până atunci, poate se vor liniști frământările interne, din sânul echipei conduse de pe bancă de Mirel Rădoi, în care 4 componenți de bază au fost trimiși la echipa secundă, aceștia fiind Andrei Ivan, Markovic, Hanca și Vână.

Declarația lui Mihai Pintilii, antrenor interimar FCSB, după victoria cu FCU Craiova

Antrenorul echipei FCSB, Mihai Pintilii, fără licență Pro, a declarat după victoria cu FCU Craiova, la canalul TV Digi Sport, următoarele: „Mă bucur că am luat cele trei puncte, asta le-am spus și la băieți, mergem acasă liniștiți. A fost greu, Craiova este o echipă bună, are un grup foarte bun, dar în seara asta, noi am fost cu golurile și am luat și cele trei puncte. Toate meciurile le jucăm numai la victorii, mă bucur pentru băieții și au demonstrat asta și merită toate felicitările.”

„Am licența B de antrenor, obținută în Moldova, la anul viitor mă înscriu aici pentru licența A. Licența Pro, o să o iau treptat, n-am cum să sar direct, trebuie să trec toate etapele. Eu îmi doresc să antrenez această echipă, dar nu este momentul meu. Vom vedea ce va fi. Trebuie să ne liniștim puțin și să ne odihnim cu toții, după care să vină liniștiți la antrenamente și totul va fi bine”, a spus în încheiere Mihai Pintilii.

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

P

FCU Craiova și Hermannstadt, au terminat la egalitate, scor 1-1, într-un meci al etapei a 15-a

 

Card image