logo logo
Fotbal flash

Farul a reușit să obțină un rezultat de egalitate cu U Craiova, în inferioritate numerică

14 mai 2023

 

Card image

Farul a reușit în deplasarea de sâmbătă cu U Craiova, să smulgă un punct, după ce a evoluat mai mult de o repriză în inferioritate numerică și a suferit enorm în repriza secundă. Portarul Aioani a fost salvatorul celor de la Farul, numit și omul meciului, reușind prin intervenții spectaculoase să-și salveze echipa de la o înfrângere iminentă. Un adevărat asediu a fost la poarta lui Aioani în minutul 89, când a respins cu mare efort două șuturi de gol în același minut, apoi a culminat cu șutul lui Koljic în bara transversală.

Prima repriză a aparținut echipei Farul, care a reușit să înscrie în minutul 24, prin Mateus Santos, cu un șut cu latul din câțiva metri, din pasa excepțională a lui Alibec. Același Alibec a obținut un penalti, în minutul 5, după analiza îndelungată a sistemului VAR și tot el l-a și ratat, mai precis portarul Laurențiu Popescu a respins din cădere cu picioarele..

Marcovici a avut posibiltatea să egaleze în minutul 43, însă portarul echipei Farul, Mihai Aioani a respins spectaculos în corner. Pe finalul primei reprize, Denis Alibec a primit cartonașul roșu, pentru lovirea cu cotul în cap, aplicată lui Vlădoiu și a fost eliminat. În aceste condiții, Farul va evolua în ultimele două etape, fără Alibec, aceasta fiind suspendarea minimă, pentru primirea unui cartonaș roșu direct.

În partea a doua a meciului, am asistat la un penalty obținut de Koljic, care a fost transformat de Ivan, în minutul 82. Faza a fost analizatlă tot îndelung de VAR, iar decizia a fost contestată la finalul partidei, de antrenorul echipei Farul, Gheorghe Hagi, pe motiv că a fost acordat prea ușor și că de fapt Boli nu l-a faultat pe Koljic.

Farul mai are de disputat două partide până la finalul play-off, una pe propriul teren cu FCSB, ce se va disputa duminică, iar în ultima etapă se va deplasa la Cluj, pentru jocul cu CFR. Fără aportul lui Alibec și cu celelalte indisponibilități, Gheorghe Hagi trebuie să găsească soluții. Dacă va reuși să învingă FCSB în etapa următoare, Farul va sărbători titlul de Campioană, cu o etapă mai devreme de terminarea campionatului. În situația unei victorii a FCSB, titlul se va decide în ultima etapă, atunci când FCSB va evolua pe Arena Națională cu Rapid și Farul va evolua în deplasare cu CFR Cluj.

Declarația antrenorului echipei Farul, Gheorghe Hagi, după egalul cu U Craiova

Antrenorul echipei Farul, Gheorghe Hagi, a declarat după egalul cu U Craiova, la canalul TV Digi Sport, următoarele: „Felicit echipa pentru cum a alergat și a muncit pe teren, am arătat că știm să facem și acest lucru, știm să suferim, bravo lor. Denis Alibec ne-a ajutat să ajungem aici, noi trebuie să-l ajutăm și să facem noi etapa viitoare. Am făcut egal cu o echipă foarte bună, cu un lot extraordinar, nu sunt supărat de rezultat, pentru că am muncit și am arătat că știm să și luptăm și nu este ușor să joci cu un om în minus. Ne așteaptă încă două etape și vom vedea. Nu sunt supărat că am obținut un punct și suntem pe primul loc, poate alții sunt supărați că am făcut egal în deplasare. La faza penalty-ului, cât mă pricep eu, nu cred că a fost pentru Craiova. N-a avut contact, nici intensitate, nimic. A atins mingea a căzut și s-a dat penalty. Nu contează că, Craiova a avut multe ocazii, putea să dea gol din altele.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

În lupta la titlu, Farul a mai acumulat trei puncte, după partida cu CFR Cluj, scor 1-0

 

Card image