logo logo
Fotbal flash

Farul obține titlul de Campioană a României, cu o etapă înaintea finalului de sezon

22 mai 2023

 

Card image

Duminică pe stadionul din Ovidiu, Farul a evoluat cu titlul pe masă în partida decisivă pentru câștigarea campionatului, împotriva singurei contracandidate la ora de start a meciului, FCSB. Învingând cu scorul de 3-2, formația antrenată de Gheorghe Hagi, care și-a pregătit excelent jucătorii pentru acest meci, a obținut și titlul de Campioni ai României.

FCSB a avut un start de meci furibund și numai după 18 minute, scorul le era favorabil cu 2-0, urmare a golurilor marcate de Adrian Șut, minutul 9 și Andrea Compagno, minutul 18. Jucătorii echipei Farul, au început să redreseze situația de pe tabelă, cu golul lui Mateus Santos, cu trei minute înaintea finalului primei reprize, iar acest gol le-a dat încrederea că se poate și mai mult.

După pauză, tinerii jucători ai echipei Farul au iuțit jocul cu pase pe jos, destabilizând apărarea echipei FCSB, reușind să egaleze prin Tudor Băluță, în minutul 59. Golul victorie a fost marcat în minutul 86, prin Louis Munteanu. Cel mai bun jucător al echipei FCSB a fost Florinel Coman, care a avut și cele mai mari ocazii de a marca în repriza secundă, în minutele 70, din lovitură liberă și în minutul 81.

Meritul victoriei în jocul cu FCSB, este al antrenorului Gheorghe Hagi, care a făcut și câteva schimbări destul de surprinzătoare, înlocuind în minutul 55 pe Grameni și Mazilu, cu Casap și Sali. Atacantul Enes Sali s-a dovedit o mutare excelentă.

Pentru ultima etapă a play-off0ului, indiferent de rezultate, pozițiile din clasament a primelor 2 locuri, ocupate de Farul și FCSB, nu se vor schimba. În ultimul joc al etapei a 9-a și ale ultimei etape, urmează să vedem cum se va finaliza lupta pentru ocuparea locurilor 3 și 4, în care sunt angrenate 3 echipe, CFR Cluj, U Craiova și Rapid.

Declarații după câștigarea titlului de Campioană al echipei Faul

Atacantul echipei Farul, Denis Alibec, suspendat pentru acest joc, a declarat la canalul canalul TV Digi Sport, următoarele: „Eram sigur că îi batem, chiar la 2-0 pentru ei, suntem prea buni. Dacă vă uitați, au dat două goluri din noroc, noi am controlat meciul și trebuia ca cel mai bun să câștige. Cred că este cel mai frumos titlu câștigat, că este acasă și pentru domnul Hagi, în primul rând, m-am bucurat. Dacă aveam 10 ca Hagi în România, eram departe.”

Gheorghe Hagi, managerul echipei Farul, a declarat l același post de televiziune, următoarele: „Totul se planifică în vară, nu acum, munca de acum a început încă din vara trecută, când au semnat jucătorii. Dacă n-ai jucători, tot ce gândești, n-are cum să iasă. Eu doar am planificat cu staff-ul și am fost inspirat în decizii. Știam că este un meci în care, se vor marca goluri multe. Au fost două echipe care vor să joace, două rchipe foarte bune. Am controlat meciul, ritmul și intensitatea meciului, noi am făcut-o.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

CFR Cluj iese din cursa la titlu, după eșecul cu FCSB, de pe Arena Națională

 

Card image