logo logo
Fotbal flash

Franța este la a doua înfrângere pe teren propriu, după jocurile cu Danemarca și Croația

14 iunie 2022

 

Card image

În cea de-a 4-a etapă a Ligii Națiunilor, Franța a fost neputinioasă și a piardut al doilea meci, pe propriul teren, stadionul Saint-Denis de lângă Paris, în partida cu Croația și în prezența a 80 mii de fani, care au plecat dezamăgiți de la stadion.

Singurul gol al partidei a fost marcat dintr-un penalti, transformat de Luka Modric, în minutul 5, acordat în urma unui fault al lui Ibrahima Konaté, asupra atacantului croat Ante Budimir, fiind nevoie și de arbitrajul video, pentru confirmarea deciziei arbitrului de centru, israelianul Orel Grinfeld.

Echipa Franței, condusă de pe bancă de Didier Deschamps, a părut ca și la celelalte meciuri disputate în Liga Națiunilor, ca o echipă neomogenă, jucătorii fiind prea individualiști, dorind parcă să rezolve dacă s-ar putea fiecare meciul pe cont propriu. Atacanții Mbappe și Benzema, au fost neputincioși, fiind marcați sever de apărarea croaților, având pe Luka Modric, mintea limede din fața apărării și în construcția fazelor de atac.

Cu doar două meciuri rămase de disputat în toamnă, Franța va avea ca obiectiv rămânerea în Liga A, a UEFA Liga Națiunilor, lucru greu de realizat, cu doar două puncte acumulate, având în vedere că va evolua cu Danemarca, liderul clasamentului cu 9 puncte, pe terenul acesteia și cu Austria, la Paris.

Reacții după jocul Franța- Croația, scor 0-1

Didier Deschamps, antrenor Franța, a declarat după înfrângerea cu Croația, conform site-ului UEFA, următoarele: „Am evoluat împotriva unei echipe foarte bune cum este Croația, care a avut mai mult dinamism decât noi. Nu statutul nostru de campioni mondiali este cel care ne va câștiga meciuri."

Zlatko Dalić, antrenor Croația, a declarat după victoria cu Franța, conform aceleiași surse: „Este, fără îndoială, una dintre cele mai bune victorii ale mele. După înfrângerea cu 3-0, din meciul cu Austria, puține echipe ar fi avut resursele necesare pentru a reveni. Doar cei cu mândrie și caracter pot face asta. După Cupa Mondială, am avut, fără îndoială, un complex împotriva Franței. Să câștigi împotriva campioanei mondiale la ea acasă, este extraordinar.”

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

Lotul de jucători convocați de selecționerul Edi Iordănescu, pentru meciurile din iunie în Liga Națiunilor

 

Card image