Gaz Metan învinge Hermannstadt, după un joc cu scântei și un arbitraj controversat

București, 28 Aprilie 2021

../Imagini-05-2021/Valente-gol

Partida de la Mediaș, dintre Hermannstadt ca echipă gazdă și Gaz Metan în calitate de oaspete, disputată marți în cadrul etapei a 4-a din play-out-ul Ligii 1, s-a încheiat cu victoria medieșenilor, scor 2-1, cu mulți nervi în teren și cu un arbitraj controversat.

Gaz Metan a reușit deschiderea scorului, prin Ricardo Valente în minutul 20, apoi a venit faza controversată din minutul 31, atunci când sibienii reușiseră egalarea prin Petrișor Petrescu. Golul a fost anulat pe moment, la semnalizarea asistentului, apoi după ce jucătorii de la Hermannstadt au protestat vehement, arbitrul asistent, împreună cu centralul Radu Petrescu, au revenit și au schimbat decizia, acordând golul. Au urmat apoi protestele vehemente ale celor de la Gaz Metan, iar cel mai mult a avut de suferit antrenorul Mihai Teja, care a văzut cartonașul roșu și a fost trimis în tribune. Pe finalul primei reprize, Ricardo Valente a realizat dubla, iar scorul cu care au intrat la pauză, de 2-1, avea să fie și rezultatul final.

Arbitrul de centru Radu Petrescu, a cam scăpat jocul din mână, nesancționând faulturi clare de joc, probabil de teama protestelor. Punctele puse în joc erau absolut necesare pentru fiecare din cele două formații, ținând cont de poziția precară din clasament. Prin victoria obținută, Gaz Metan a urcat pe locul 4 în clasamentul play-out, cu 24 puncte, iar Hermannstadt, rămâne în continuare, cel puțin provizoriu, pe locul 8, cu 16 puncte, loc de baraj pentru menținere în Liga 1.

În etapa următoare, Hermannstadt va evolua în deplasare cu FC Voluntari, iar Gaz Metan va primi vizita echipei FC Argeș. Având în vedere că sistemul play-out din această ediție de campionat nu are retur, fiecare joc este destul de important, atât pentru evitarea retrogradării cât și la vârful clasamentului. Echipele de pe locurile 1 și 2 din play-out vor disputa un joc de baraj între ele, iar câștigătoarea va juca alt joc de baraj, tot într-o singură manșă cu echipa din play-off de pe locul 3, iar învingătoarea va reprezenta România în noua competiție europeană, UEFA Conference League, din sezonul următor.

Declarația mijlocașului Ronaldo Deaconu(Gaz Metan), după victoria cu Hermannstadt

După victoria cu Hermannstadt, mijlocașul echipei Gaz Metan, Ronaldo Deaconu a declarat la canalul TV Digi Sport, următoarele: „Înainte de meci, acum două ziele, suporterii noștri au venit la stadion să ne cânte și ne-au îmbărbătat, ca să spun așa. Știam că este un derby, știam că este foarte important pentru suporteri și victoria de astăzi este pentru ei. Mai sunt 5 meciuri de jucat, mai sunt 15 puncte puse în joc, trebuie să ne facem viața ușoară, să mai legăm o victorie sau două, sau să nu pierdem, după care, fără emoții să putem să gestionăm ultimele meciuri.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X